Voor wie mij op Instagram volgt -toch wel echt mijn favoriet onder de social media- Heeft kunnen zien dat ik het confetti deken van Studio Hip en Stip aan het haken ben. Ik zag het deken al een paar keer langskomen en opeens was ik ook om. En ik moet zeggen dat ik zeer toegewijd aan dit deken bezig ben! Er komt momenteel geen ander haakwerk tussen! Via Instagram kreeg ik een aantal keer de vraag: ‘Wauw Marijke, welk garen gebruik je?’ Omdat dit best een lijst is van kleuren en nummers, heb ik besloten om er een blogbericht van te schrijven, nu kan ik iedereen hier heen verwijzen!

-Advertise-
Confetti, het hart van dit deken

De patroon beschrijving van het deken staat in het boek ‘Haken met Studio Hip en Stip’.
Het patroon start met een rondje welke het hart vormt voor deze granny square. Deze cirkel haak je verder tot een je vierkant hebt.

Het boek, waar dit patroon in staat beschreven, kun je hier kopen: 

Gedurende het haken, heb ik ook een tijdje eerst heel veel ‘confetti’ gehaakt: alleen maar de rondjes… Dat geeft veel vrolijke stippen! Ik kan mij goed voorstellen dat zo de naam van dit deken is ontstaan!

Borgo de ‘Pazzi

Voor wie het nog kan herinneren: vorig jaar mocht ik een aantal haakfeesten meemaken. Erg gezellig, waar ik ook nog eens enorm ben verwend met wol en garens! Als je het leuk vindt, kun je dit teruglezen in de volgende twee artikelen: 
Artikel haakfeest

Artikel 2 haakfeest

Veel van dit garen was van het merk ‘Borgo de ‘Pazzi’ en dit garen heb ik gebruikt om dit deken te haken. Nu kun je dus verder lezen, dan zie je het overzicht met de garens, echter ik heb verschillende websites, dit omdat het garen dus niet overal verkrijgbaar is. Mocht jij misschien weten via welke site ik deze wol kan kopen: laat het mij weten via de reacties!

Kleuroverzicht

de donker/ oud roze kleur: Amore 240 COL 128 Deze haak ik met een dubbele draad (2 bollen)
Link naar de donker/ oud roze kleur
de oud roze kleur: Borgo de Pazzi ‘Tweed’. COL: 101

De okergele is van Borgo de Pazzi ‘Amore 115’, COL 113
Link naar kleur okergeel (geen ervaring met deze winkel)

De bruin rode kleur is van Borgo de Pazzi ‘Amore 115’, COL 119
Link naar kleur Brick (geen ervaring met deze winkel)

 

-Advertise-De kleur Lila: Borgo de pazzi Tweed COL: 101
Helaas geen winkel online kunnen vinden die deze verkoopt!

En ik gebruik nog een lichtroze van Stylecraft special DK kleur: ‘Candyfloss’
Link naar de kleur Candyfloss

De laatste kleur is de grijze met een lichte glitter/ glam erin. Daarmee join ik de granny’s.
Bordo de’Pazzi ‘Pello’ COL 41 Deze moest ik bijbestellen en ik kon online maar één winkel vinden waar ik dit kon doen:
Link naar de Licht grijze kleur met een glitter 

Doorhaken

Nou, dit is even de eerste informatie over mijn huidig project. Ik blijf mij nog even focussen op dit deken en ik verwacht zeer snel een volgend bericht hier… en dan natuurlijk de versie dat hij af is!
Ik heb momenteel 60 Granny squares aan elkaar zitten..! En? Wat vind jij tot nu toe van dit deken? Heb ik je al kunnen inspireren?

16 Comments

  • Dankjewel Sigrid!! Jaaa, ze zijn super zacht!! Wat zal ik straks fijn onder dit dekentje kruipen en lekker series kijken en haken, dat we doen we gewoon tegelijk haha

 1. Wat een mooie deken. En slim om een blogje eraan te wijden. Heel erg mooi is de deken geworden hoor. prachtige kleuren.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  • Ha Emily,

   Dankjewel! Ja wat zijn de kleuren prachtig he…!
   Ik ben nu aan de rand bezig: je zal het resultaat snel kunnen bewonderen!

   Liefs!

 2. Hoi, volgens mij verkoopt Jeanet van Blij dat ik brei uit Arnemuiden dit garen ook, Google maar eens. Mooi dekentje! Groetjes

  • Ow dankjewel voor de tip Lizette!
   Want dit garen wil ik zeker vaker gaan gebruiken! Het is zo fijn en de prijs is goed te doen!

  • Echt gelijk anders he Lisa! En die grijze bollen zijn zo mooi!! Allemaal andere tintjes lopen door dit garen heen.
   Ik ben er helemaal weg van!

 3. Wat een mooie bestemming heb je zo gevonden voor je gekregen bolletjes! Direct een blijvende herrinering aan gezellige feestjes.

  • Precies zoals je het zegt Cisca! Eigenlijk ook wel heel toepasselijk: de confetti deken, als symbool voor mijn haakfeestjes!

 4. De deken wordt prachtig! Heel mooie kleuren heb je uitgekozen en het garen geeft ‘m een luxe uitstraling. Ik ben benieuwd hoe ie straks in zijn geheel is.

 5. Hello from USA!
  Your blanket is very beautiful, do you know how many skeins of the Bordo de’Pazzi ‘Pello’ COL 41 you used to make the squares?

  • I checked for you how much yarn I ordered later. These were nine balls of wool.
   Apologies that I didn’t mention this. I just don’t know how many I had already used!
   Nice that you are reading along from the USA and that you were inspired by this blanket!

   Love from the Netherlands!

Write A Comment

Pin It