Haakfeest

Tjonge. Wat een gezellige dag heb ik zaterdag gehad! Een aantal weken geleden kreeg ik van Ingrid – die ik leerde kennen via haar Instagram account- een uitnodiging om bij haar haakfeest, wat ze aan het organiseren was, aanwezig wilde zijn. Welnu, dat wilde ik wel, maar ik twijfelde ook wel: de afstand was wel 1 uur en 45 min rijden en dat was als ik kon doorrijden…! Zo alleen in de auto vind ik dan wel erg lang!
Toch was ik er snel over uit: ik wilde gaan. Ik hou van écht contact. En uiteindelijk is de sociale media een soort raam tussen mensen. We ‘zien’ elkaar, maar ook weer niet.
En nu heb ik veel mensen is het echt kunnen ontmoeten en heerlijk ongedwongen kunnen spreken over onze gemeenschappelijke hobby: haken en breien.-Advertise-


de Locatie!

Het weer zat meer dan mee: heel de dag scheen de zon volop en de locatie was dan ook geweldig! Bij een wolwinkel ‘TVoorpand in Marknesse, in de ‘tuin’, aan het water! Heerlijk! 
‘TVoorpand
heeft prachtige wol en de daarvoor benodigdheden. Kijk eens op de site, je kunt er allerhande online bestellen!

Sunny Designs

Ingrid van Sunnydesigns heeft een Etsy shop waar ze o.a. haar ontwerpen verkoopt. Tijdens het feest mochten we gratis wol uitzoeken en konden wij -onder genot van koffie of thee- starten met een ontwerp voor een tablet hoes. Om de hoes te kunnen maken, moet je tunisch kunnen haken, maar voor wie dit nog niet kon, waren er genoeg vrouwen die deze techniek wilde uitleggen! De tunische naald kregen wij van ‘TVoorpand!
Ja je hoort het wel: wat een verwennerijen!

 

Op de foto Ingrid van Sunny Designs. Iedereen kreeg een ‘Goodie bag’ met wolletjes enz.BN Agenturen

En dat wat nog niet alles. Bert Noorderijk, van ‘BN Agenturen’ was ook aanwezig. Bert is een handelsagent voor de wol merken ‘Fonty’ en ‘Borgo de Pazzi’ en op verzoek voor specifieke opdrachtgevers. Hij maakte het mogelijk dat we nog eens extra zijn verwend met allerhande wol. Ook kregen wij van hem het mooie blad ‘Lets Get Chunky’ magazine!

de Haakfabriek

Ook de Haakfabriek deelde mee om onze vreugde te vergroten: we kregen een mooi leren label om de tablet hoes de laatste ‘Finishing Touch’ te geven. Helaas heb ik niet goed opgelet en deze vergeten te pakken…! Oeps!
Voor wie dit label ook zo mooi vind: ze zijn ook te koop in haar web shop!

Nagenieten

Je begrijpt denk ik wel dat ik nog even lekker kan nageniet van deze dag en eens lekker ga bedenken wat ik van al dat mooie garen ga maken! De foto’s vertellen de rest van het verhaal wel.
En nu mag ik a.s. zaterdag weer naar zo’n leuk feestje! Ik voel mij dankbaar dat ik ook daar aanwezig mag zijn!!
Heb jij ook weleens een haakfeest gehad? Wat vond jij ervan? Of misschien nog niet, lijkt je het wel leuk?

 

 

14 Comments

 1. wat een ontzettend leuke site Marijke, en ik vond het heel gezellig aan tafel zaterdag (ook jou rug was best gezellig hahaha) wat was het een fijne dag he! veel plezier op je volgende feestje ik blijf je hier volgen leuk!

  • zusjeknus Reply

   Dankjewel Heidi! Ik zie dat jij ook zo’n gezellig Blog hebt! Daar lees ik voortaan ook leuk mee!!
   Het feestje was inderdaad gezellig! Enuh, ik heb natuurlijk een prachtige rug, dus daar naar kijken is geen probleem haha 🙂 Als ik de volgende keer comfortabeler zit, zal ik gewoon de voorkant showen hoor!!
   Liefs!

 2. Je nieuwe site ziet er leuk uit, daar ga ik zeker terug komen! En nee, helaas ben ik nog nooit uitgenodigd voor zo’n haakfeest, het lijkt me echt ontzettend leuk om een keer mee te maken, liefst samen met mijn dochter, omdat we allebei graag handwerken en een webshopje in garens hebben.

  • zusjeknus Reply

   Dankjewel Anja! Jammer zeg, zeker als je graag eens zou willen!
   Wist je dat ze van ‘crochet addict’ haakfeestjes organiseren? Misschien hen eens in de gaten houden! Hier moet je wel voor betalen, maar wat ik gezien heb, krijg je daar een hoop leuks voor terug: mooie locaties, lekker eten, wol en een mooi patroon om mee aan de slag te gaan. Omdat ze vaak snel vol zitten, moet je er wel snel bij zijn.
   Ik hoop dat dit iets voor je is, als het niet naar jou kom? Dan moet je er zelf op af gaan 😉
   En mocht ik nog eens de geest hebben om iets te organiseren: ik zal aan jullie denken!
   Liefs!

  • zusjeknus Reply

   Ha Sigrid! Leuk dat je mij hebt gevonden en gezellig langs komt!
   En inderdaad: reuze gezellig van die kwebbelende en hakende dames haha
   Liefs !

 3. esther vogelaar Reply

  erg leuk verslag van het haakfeest van ingrid! jammer dat ik er niet bij kon zijn want het ziet er super uit en ik had jou en de andere haakdames graag weer gezien! lieve groetjes esther

  • zusjeknus Reply

   Dat was erg gezellig geweest Esther! Maar ik kan mij goed voorstellen dan wij elkaar nog wel eens zullen ontmoeten! Je huidige patroon is weer super mooi geworden! Met die reden vind ik deze media zo leuk: heerlijk om met elkaar te kunnen delen wat we maken van al die wol!
   Liefs

 4. Je nieuwe site ziet er heel netjes uit zeg. Mooi fris met het wit en je mooie foto’s erop.
  Groetjes Lisa

  • zusjeknus Reply

   Dankjewel Lisa! Gelukkig wordt het harde werken beloond!
   Liefs!

 5. Wat heb je een prachtige nieuwe site, Marijke! Ik heb nog nooit een haakfeestje meegemaakt, maar ik word wel enthousiast van jouw verslag… Alvast veel plezier zaterdag op je volgende feestje en lieve groetjes van Marjet!🍄

  • zusjeknus Reply

   Hey Marjet!
   Wat fijn dat het verslag aanstekelijk werkt! Wie weet, als ik zelf ook eens een feestje ga organiseren: ik zal aan je denken hoor! Maar eerst mijn eigen basis structuur wat versterken voor ik ook uit ga pakken met een feestje hihi
   Liefs!

 6. Wat leuk zo’n haakfeest! Ben er zelf nog nooit geweest, maar het ziet er heel gezellig en inspirerend uit! Wat leuk dat je wat bolletjes mee naar huis kreeg, kan je lekker mee aan de slag gaan. Veel plezier aankomende zaterdag!

  • zusjeknus Reply

   Dankjewel Annabel! Ik voel mij echt als een kind zo blij met als dat leuks! Sowieso hebben wolletjes en winkels dat effect op mij: als een kind in een snoepfabriek haha
   Liefs!

Write A Comment

Pin It