Volgen jullie trouw ‘de haakster’, van Wolplein? Ik keek de eerste 2 jaar gezellig mee. Ik vind het leuk, maar het jaar dat Thessa Kockelkorn mee deed, volgde ik het dus precies niet. Wel zag ik eens een prachtig deken langs komen van de winnaar…! Een prachtig en kleurrijk Granny Square deken. Vorig jaar kreeg ik een berichtje van die winnaar, Thessa: haar boek kwam uit en of ik ook deel wilde nemen aan de online presentatie van haar boek. Doordat wij erg druk waren met de koop van een woning en de verkoop van onze eigen woning, vergat ik helemaal te reageren! Lang verhaal kort: de lieve ontwerpster stuurde mij het boek op en nu wil ik jullie hier er ook wat over delen! Kijk gezellig mee met wat ik voor moois maakte uit het boek ‘Winters Haken’.

Alweer zo’n twee jaar geleden kocht ik bij Wolplein een heleboel garen van het merk ‘Budgetyarn’. Ik had als idee om er een deken van te haken. En hoewel ik verschillende pogingen deed, was ik continu niet tevreden. Wel over de kleuren, maar de manieren waarop ik het verwerkte kwam het gewoon net niet lekker uit! Ken je dat?

Eén van de ideeën: allemaal hexagonen, ik vond het resultaat niet mooi…

Budgetyarn Acrylic

Het garen wat ik heb gebruikt kocht ik dus bij Wolplein. Ik heb de sjaal veel gedragen en gewassen en de omslagdoek blijft bij mij prachtig! Ik kan het zeker aanbevelen. Het is vooral lekker zacht, en dat vind ik er prettig als zo’n sjaal in je nek zit… 😉

Uit het boek haakte ik ook een baret en gebruikte dezelfde kleuren als voor de omslagdoek: een mooi set zo bij elkaar. Ik zal beschrijven wat jij nodig hebt om ook deze omslagdoek te haken.

Benodigdheden:

Gebruikte steken

  • Half stokje;
  • Halve vaste;
  • Losse;
  • Picot;
  • Stokje;
  • Stokje in de achterste lus;
  • Stokje in de voorste lus;
  • Vaste;
  • Vaste met picot;
  • V-steek.

Maten van de omslagdoek

Lengte: bijna 150 cm
Breedste stuk: 80 cm

Sterpatroon

Bijpassende muts

Om bij erg koude dagen goed gemutst er bij te lopen, haakte ik ook de sterrenmuts uit hetzelfde boek. Ik gebruikte dezelfde drie kleuren en wisselde deze op mijn gevoel af.

De muts met een niet bijpassende gehaakte sjaal 🙂

Tot slot

Als je één van mijn patronen wil bekijken en misschien ook wel wil haken kijk dan in mijn Etsy-shop of natuurlijk gewoon op dit blog waar je meer gratis haakpatronen kunt vinden. Als je één van mijn patronen gebruikt, deel je het resultaat dan?
Je kunt mij een e-mail sturen of je tagt mij op Facebook of Instagram.
Op Instagram kun je de #zusjeknusdesign en/of #zusjeknus gebruiken!

Veel Liefs,
Marijke @zusjeknus!

Write A Comment

Pin It