Mijn schoonzus vroeg enige tijd geleden of ik mee wilde gaan naar een cursus macrameeën
-je weet wel, die leuk geknoopte wandhangers die je zelf kunt kopen of zelf kun maken!-
Welnu, dat vond ik zeker een alleraardigst idee, alleen op de dag dat de workshop gegeven zou worden, je raad het al, moest ik werken. Want ja, in de zorg gaat dit in het weekend ook gewoon door. Nu kreeg ik van Annemarie (Studio Hip en Stip)haar boek en bedacht mij dat daar een mooie wandhanger in stond. En daar ben ik eerst aan begonnen. Tijdens een mooie wandeling met de hond  -een week na een nogal flink briesje dat door Nederland ging- een mooi stuk hout gezocht, er lagen genoeg hout stukken op de grond. Nadat ik deze goed gedroogd had en goed schoongeborsteld, gestart met de wandhanger.

-Advertise-Belofte maakt schuld

Nu moet ik zeggen dat ik mijn schoonzus wat heb beloofd. Als antwoord op haar vraag om te macrameeën, zei ik namelijk dat we het wiel ook gewoon zelf kunnen uitvinden. Nu dacht mijn schoonzus dat mij dit wel makkelijker af zou gaan -en was ik zo voorbarig om dit dan ook te beamen- en nadat ik het macrameeën onder de knie zou hebben, ik haar dit dan ook wel zou kunnen uitleggen. Nu deze belofte is bij mij ook wel blijven hangen. Maar ik dacht ‘ik start eerst maar met een gehaakte versie’ 🙂

Kleurkeuze

Tussen mijn overvloedige wol resten, vond ik deze leuke kleuren combinatie. Grijs -met een glitter-, lila en antraciet. De kleuren combinatie bevalt mij goed. Het is kleur, maar ook weer niet té veel. Iets wat bij mij beter past: zowel natuurtinten als een vleugje kleur.
De Lila bol kreeg ik eens bij een feestje en is het van het merk Byclaire, deze heb ik uiteindelijk dubbeldraads gehaakt, anders was hij niet mooi vol, ik haakte de wandhanger namelijk met naalddikte 5mm.
Byclaire heeft ook prachtig sparkel garen. Deze kun je o.a. hier vinden:

In eerste instantie haakte ik de lila kleur niet dubbeldraads, maar uiteindelijk haalde ik het werk na een paar toeren toch uit en begon opnieuw. Volgens mij hoort dit een beetje bij mij, vaak haal ik werk weer uit en start opnieuw. Heb jij dit ook?

Macramé haken

Wat mij betreft is deze wandhanger de ideale oplossing voor het idee van een macramé wandhanger, alleen dan gehaakt! Ideaal dus als je geen zeeën van tijd hebt om weer een nieuwe handwerktechniek onder de knie te krijgen. Naja.. een beetje dan. De franjes onderaan knoopte ik hip aan elkaar. Dus toch een beetje Macrameeën!
Maarja. ik heb mijn schoonzus wat beloofd, dus wie weet, ga ik ook nog wel écht macrameeën! 🙂
Kun jij macrameeën? En heb jij misschien tips voor een goede site met uitleg? Mijn voorkeur gaat uit naar filmpjes. Laat het mij in de reacties weten!!

 

Patroon wandhanger

Het patroon van deze wandhanger vindt je in het boek van Studio Hip en Stip. Het boek is o.a. te koop bij Bol.com Dit is de link om het boek zelf aan te schaffen:

Uit dit boek ben ik nu ook begonnen aan een volgend patroon. Het haakt heerlijk weg! Duidelijke omschrijving en overzichtelijke telpatronen! Een heerlijk vrolijk boek!

Liefs,
Zusjeknus!

4 Comments

  1. Wat een mooie wandhanger. Heel gaaf. Ik twijfel of ik het boek zal bestellen, ik vind het wel heel kleurrijk. Ben benieuwd naar je volgende project 🙂
    Fijn weekend.

    Groetjes,
    Emily
    (casacreaemilia.blogspot.nl)

  2. Haha, natuurlijk kun je een wandhanger makkelijk haken! Ik vind hem heel mooi geworden! Macramé dat heb ik ooit eens geprobeerd toen ik jonger was en ik kon er mooie armbandjes mee knopen. Maar verder dan dat is het nooit gekomen. Succes er nog mee 😉

Write A Comment

Pin It