Vorige jaar al, toen al haakte ik dit snoepje van een vestje. Toen had ze met regelmaat dit gehaakte vestje aan, maar nu ook. Het past nog super, maar goed dat is het voordeel van een vestje met korte mouwen 🙂 
Enige tijd geleden maakte ik deze foto’s van dit vestje, ik bedacht mij dat ik de foto’s ook hier op mijn  blog wil delen. Zo kan ik jullie vertellen welk garen ik heb gebruikt en waar je het patroon kunt vinden om deze lieve vestjes te m(h)aken! 

In de kleuren groen, blauw..

-Advertise-
 

Garen- de kleuren- appeltjesgroen

Eigenlijk heel leuk, mijn schoonmoeder kwam -voor ons toen zes jarig huwelijk- met een enorme zak wol aan. De kroon op ons huwelijk zijn echt onze prachtige en lieve meisjes. In eerste instantie was ik van de appel groene kleur niet meteen kapot, maar toen ik deze eenmaal ging verwerken in het vestje, groeide tijdens het haken niet alleen mijn werk, maar ook mijn waardering voor de appelgroene kleur. Zeker doordat hij in dit vestje subtiel is verwerkt staat het prachtig.
Er zit in het garen ook een kleine glinstering, heel subtiel, maar zeker zichtbaar in het zonnetje!
Het garen is van het merk ‘Schoeller Esslinger’. Iets Duits en ik moet zeggen dat ik het verder nog nergens ben tegen gekomen, best jammer, want ik ben reuze tevreden over het garen. De samenstelling van het garen is 44% katoen, 35% acryl en 21% polyamid/ nylon, de kleine beetjes blauw was een restje Drops PARIS, dit is 100% katoen.

Het patroon- Simply Haken

Misschien denk je wel ‘hé, dat vestje wil ik ook wel gaan haken’, ‘Waar staat dat patroon toch in?’
Dat zal ik je vertellen..! In de Simply haken van augustus/ september 04/2015
Misschien wil je hem nabestellen. De link vindt je hier:

Simply Haken 04/2015

Gehaakt vestje nummer twee

In mijn volgende bericht zal ik jullie laten zien dat ik met hetzelfde patroon nog een vestje heb gehaakt.
Deze foto’s zal ik in mijn volgende bericht laten zien…! Geniet eerst maar eens van deze lieve foto’s…!

 

-Advertise- 

 – Advertise- 
2 Comments

 1. Hey Marijke,
  Wat een schattig vestje. En wat heb je een mooie dochter zeg, echt een plaatje. De kleurtjes passen mooi bij elkaar en het groen is ontzettend mooi (ik was ook nooit zo van groen, en nu vind ik het mooi haha).
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  • Wat Lief Emily, dankjewel!
   Ja wat grappig he! Soms moet je even openstaan voor dingen en kun je ze uiteindelijk toch waarderen!
   Ik moet zeggen dat hoe je een kleur verwerkt ook enorm scheelt!

   Liefs!

Write A Comment

Pin It