Omdat ik in de loop van de tijd veel wol heb gekocht, is mijn voornemen deze voorraad uit te dunnen. Dit doe ik door een patroon op te zoeken passend bij de wol. Ja ik weet het… beetje de omgedraaide wereld hé! (blush) Maar eigenlijk ook best leuk! De wol vind ik sowieso mooi en het stuurt mij naar bepaalde projecten! Zoals dit project. En hé, wat een gaaf resultaat
-al zeg ik het zelf- Lees maar snel verder over deze gehaakte jurk!

-Advertise-Gehaakte jurk

Dat moment, dat je gehaakte jurk af is… en je denk: ‘yes dit is hem’! Wat ben ik blij met het eindresultaat! In mijn vorige bericht liet ik jullie al wat kiekjes zien van deze jurk.
Dat kun je HIER LEZEN
Toen nog heerlijk een weekend weg -aan zee- en nu thuis en het project af!
DIt resultaat geeft mij echt energie! Dat ik denk: ‘ik ga vaker kledingstukken haken’.

-Advertise-
Patroon

Dit patroon staat in de Sandra’s Haaktrends, nummer 33 het is model nummer 19.
De bovenkant/ top bestaat uit gehaakte vierkanten (granny’s) die in de laatste toer aan elkaar worden gehaakt in de vorm van een top. Vervolgens wordt de rok daar in de rondte aan vast gehaakt, de eerste ronde kent 7 toeren en daarna moet je de 3e t/m de 7e toer herhalen. Ik heb hem zelf iets langer gemaakt omdat ik hem gewoon aan wil kunnen en vond het origineel dan net iets te kort 😉
De afwerking is door middel van een ‘picot steek’, dit geeft de jurk echt de mooie laatste afwerking die het nodig had!

 

Write A Comment

Pin It