De afgelopen periode met veel plezier dit lieve dekentje gemaakt. Wat ben ik er blij mee en gelukkig mijn zus ook! Want nu kan ik het dekentje eindelijk showen, want de dochter van mijn zus is geboren!
Origineel was deze steek verwerkt in een baby cape, gevonden op het blog van ‘Steek voor Steek’. Dit is de Link van de baby cape. Ik was van plan om de baby cape te maken, maar in gesprek met mijn zus bedachten we dat een wiegdeken langer mee gaat en we er dus meer plezier van hebben..!
 
Bij de Zeeman had ik van de zomer al super lieve, zachte pastel tinten soft wol gehaald. Ik vond ze zo mooi! En drie van deze kleuren ben ik tegelijk mee gaan haken: Lichtroze, Mint en lila/paars. De deken valt opvallend licht uit, maar al de kleurtjes zie je ook weer, zo zoet lief en zacht!
 
Benodigdheden:
 
    • 12 bollen soft wol in drie soft kleuren
    • 3 bolletjes Mint
    • 3 bolletjes Roze
    • 3 bolletjes Lila/ paars
    • Haaknaald 8 (opzetten met haaknaald 10)
Beschrijving
De patroonsteek is een veelvoud van 3 steken.
 
Toer 1:Haak 93 losse. (Meer of minder, net hoe groot de deken moet worden,
het aantal steken moet deelbaar zijn door drie)
Toer 2: Haak 2 stokjes in de 3e losse vanaf de haaknaald. (Sla 2 lossen over, haak in de volgende losse 1 vaste en 2 stokjes) Herhaal ( – ) 
 
Eindig de toer met het overslaan van 2 lossen en haak in de laatste losse 1 vaste. Haak 2 losse (staat gelijk aan een vaste), keer om.
Toer 3: Haak 2 stokjes in de eerste vaste. (Sla 2 stokjes over, haak 1 vaste en 2 stokjes in de volgende vaste) Herhaal ( – ) Eindig met 1 vaste in de top van de keerlossen. Haak 2 lossen, keer om. 
 
Herhaal deze toer tot de gewenste maat. Hecht af.
 
Afwerking
Als ‘finishing touch’ haakte ik dezelfde steek ook nog rondom, dit is even zelf opletten waar je steekt aan de zijkanten, zodat er genoeg ruimte tussen de stekengroepjes zitten, anders gaat hij rimpelen/ trekken.
 
Ik hoop dat je net zo veel plezier als ik had bij het haken van deze deken! 
 
 

 

 
 

Write A Comment

Pin It