Ach… wat is ze lief he! Dit schattige paard met haar roze manen en staart. Mijn oudste dochter is helemaal weg van paarden. Kinder filmpjes zoals ‘my little pony’ is iets waar ze erg graag naar kijkt. Toen ik het boekje ‘betoverende amigirumi knuffels’ van ‘Mari-liis Lille zag liggen bij mijn moeder en ik het boekje lekker aan het doorsnuffelen was, was het direct duidelijk: ‘deze moet ik voor Louisa maken!
Niet snel vind ik een patroon zo mooi, dat ik ook de origineel gebruikte kleuren voor de wol zo mooi vind dat ik deze ook gebruik. Maar nu vond ik dat wel: er is maar weinig wat ik echt anders heb gedaan, dan het origineel van Mari-liis..!

Eerder heb ik een dekentje gehaakt met wol van het merk scheepjes, ik koos voor de lijn ‘soft’ en ben daar zo tevreden over dat ik deze ook voor deze Amigirumi heb gebruikt. Het is zacht, maar geeft ook de indruk wel wat te kunnen hebben, precies wat ik voor een knuffel wil: een kind wil gewoon vol overgave kunnen knuffellen en zal geen rem hebben met het idee dat de knuffel anders lelijk wordt…!
De oortjes werkte ik af met een stukje stof wat ik nog had liggen, dus er kwam ook wat naaiwerk bij kijken: gewoon met de hand hoor!

Dit is één van de eerste keren dat ik echt serieus een amigirumi maak. Ik vond het een leuk werkje om te maken! Volgende keer moet ik een beetje opletten met het hoofdje: de oren en ogen zitten er net wat scheef op, maar is niet hinderlijk: het is dat ik het zeg dat het zou opvallen.. 😉 Maar wel iets waar ik zelf voor een volgende keer extra goed op wil letten! Heb jij misschien tips voor mij hoe je een amigirumi zo strak en recht mogelijk in elkaar zet?

Hoe vind je hem geworden? Heb jij ook al eens wat gemaakt uit dit boekje van Mari- liis? Of ken je misschien andere patronen van haar die ook aan te bevelen zijn?

Liefs,
ZusjeKnus!

Oh well … what is she sweet! This cute horse, with her pink mane and tail. My oldest daughter just loves horses. Children’s movies such as ‘my little pony’ is something she really likes to look at. When I saw the book ‘enchanting Cuddles’ by ‘ Mari-liis Lille’ at my mothers home. I flipped through the book and saw this happy pink horse, it was immediately clear: ‘this one I should made for Louisa!’ Not fast I can find a pattern so pretty, that I also used the original colors for the wool. But now I found: there is so little what I’ve done really different than the original by Mari-liis..!

Previously I have a blanket crocheted with wool of the brand ‘Scheepjes’. I chose the line ‘soft’ and I am so pleased that I have used it for this Amigirumi to! It is soft, but it also gives the impression that the yarn can take a beating, exactly what I want for a stuffed animal: a child wants to just full surrender hugging the stuffed animal, and will have no brake, with the idea that the hug make the stuffed animal ugly. ..! The ears I worked off with a piece of fabric that I had lying around, so there was also some sewing to it: just hand though!

This is one of the first times I make a really serious amigirumi. I thought it was a nice design to make! Next time I need a little careful with the heading: the ears and eyes are just what is on, but not annoyingly skewed: it’s that i am saying that it would stand out.. 😉 It’s something for a next time I want to look better for.
Do you have maybe tips for me how to make to assemble a amigirumi so tight and straight as possible?

Do you like here?? Have you ever made something from this book by Mari-liis? Or do you know maybe other patterns of here that also recommended are?

Thank you!!

With Love,
ZusjeKnus!

5 Comments

 1. Dat is een héél schattig paardje! Ik vind de kleuren ook mooi, en de combinatie met de stof en het strikje in de manen… Dochter zal blij zijn 🙂
  Groetjes, Sigrid

 2. Wat een leukerd! Ook erg leuk afgewerkt met dat stukje stof. Een tip, misschien handig om het er eerst even strak vast te zetten met spelden en daarna van een afstandje bekijken. (Mocht je dat al niet gedaan hebben) maar ach het blijft handwerk en dat het niet op de millimeter recht is, heeft ook wel weer zijn charme!

  Groetjes Froukje

 3. Oh, wat is het een mooie ami geworden, knap gedaan!
  Ik heb al heel wat amigurumi gemaakt, heb ook veel boekjes, maaar dit boekje heb ik niet (tsja, je kunt niet alles hebben toch).

 4. Och wat een lieve oogjes! Ik wist niet dat My Little Pony nog steeds zo in is. Ik had vroeger al een my little pony van plastic… maar een knuffelbeest is natuurlijk veel leuker. Ga je nu nog meer beesten maken, nu je eenmaal aan de gang bent gegaan?
  Het is altijd moeilijk om alles er netjes op te krijgen. Ik gebruik nu grote plastic naalden van de Aliexpress en dan prik ik het alvast op zijn plek en dan kijk ik of ik het mooi vind zitten. Maar ook tijdens het vastnaaien zelf kijk ik regelmatig of het nog goed gaat, omdat je toch al snel hebt dat je de ene kant net iets anders doet dan de andere kant.
  Groetjes Lisa

Write A Comment

Pin It