Last month, I hooked three (!!) shawls. Two with the pattern of ‘Byclaire’ and one with a pattern from the magazine of ‘Simply Crochet’.
The tunisian crochet shawl I can recommend anyway, it is a easy way to crochet a beautiful scarf! The effect is really quite nice!  I think it is a easily crochet methode! At the beginning you have to learn the technique. But when you ‘tackle’ the stich, then it is very easy! 

 

 

 


From each color I used a little more than one bulb. The first scarf I made was the pink with blue. This one was not quite perfect: I did not go right with the increase and decrease, so one side is narrowed.
I hate there, but did make off the scarf. Therefore, i made another tunisian crocheted afghan scarf, and this is one is perfect!
I am verry happy with it!

Have you already crochet with the tunisch stich? If you do: ‘Do you like it? ‘

 The pattern for theTunisian scarf can be found here

The other shawl i made, I show to you in my next blogpost!

With Love,
Zusjeknus

 

12 Comments

 1. Super mooi! De gele is mijn favoriet. En ik snap helemaal dat je wil weten waarom de eerste niet perfect is geworden. Een goed excuus om er nog één te maken, hihi!

  Liefs Inge

 2. Heel mooi, allebei de sjaals!
  Ik heb nog steeds niet geprobeerd Tunisch te haken, maar aangezien het zo populair is, zal ik het in de toekomst zeker nog een keer gaan doen.
  Groetjes, Sigrid

 3. Wat zijn ze mooi! Vooral de gele vind ik super. Leuk he, dat tunisch haken. De byClaire sjaal heb ik nog niet gehaakt, maar als ik het zo zie, dan moet ik daar toch echt eens aan beginnen!

 4. Ik haakte al tunisch, maar de lapjes, waren veel kleiner en konden nog met een 'gewone' haaknaald. Je gekozen wol geeft een heel mooi effect weer. Mooi!
  Groetjes Sofie

 5. Gaaf! Mooie kleurencombinaties heb je gebruikt, ik vind vooral de gele heel mooi. Leuk voor het voorjaar! Zelf heb ik wel eens een etui tunisch gehaakt, maar dat kon nog gewoon op een lange haaknaald. Deze sjaal staat nog wel op mijn lijstje, dus wieweet 😉

 6. Ha Inge,

  Nou ook dat: nog een sjaal erbij!! <3 Maar ik wil ook echt het gevoel hebben: 'ja ik kan het', en dat had ik toch nog niet helemaal bij de eerste versie! Ik zou er nu zo nog 1 maken! Vooral om te zien hoe de sjaal met weer een andere kleur combinatie zou worden <3

  Liefs!

 7. Het geeft zo'n leuk effect! En het is echt niet moeilijk (hoewel ik bij de eerste versie niet helemaal oplette en hij toch niet helemaal goed was… haha

 8. Zeker aan te raden, als je de steek eenmaal door hebt, dan is dit zo fijn wegwerken, lekker als je even niet te veel wil nadenken over je haakwerk 😉

  Liefs!

 9. Dat klinkt ook erg leuk! Als je al kunt tunisch haken, zal het patroon van Byclaire zeker niet moeilijk voor je zijn! Dan 'istie' zo gemaakt 🙂

Write A Comment

Pin It