Mijn eerste tunische haaknaalden zijn gekocht! Ik haakte namelijk de afgelopen maand drie (!!) omslagdoeken. Twee met het patroon van Byclaire en één met een patroon uit het blad van ‘Simply Haken’. Ik dit bericht wil ik je vertellen wat mijn ervaring is met het tunisch haken. Een nieuwe techniek voor mij. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan snel verder!

Tunisch haken

De tunische steek van het patroon van Byclaire kan ik sowieso aanraden, het haakt zo fijn weg!!

En het effect is ook echt heel leuk! Lekker tomeloos haken, zonder al te veel na te denken. Aan het begin natuurlijk nog wel even, maar eenmaal de steek ‘te pakken’ dan gaat het heel gemakkelijk!

Ik gebruikte voor de licht roze met blauwe omslagdoek, wol van de zeeman: ‘Julia’. Daar heb ik zoveel bollen van liggen en zag hierin een kans om er enkele van op te maken. Bij mij ging er per kleur iets meer dan één bol in.

Meerderen en minderen

De eerste sjaal die ik haakte met dit patroon klopt niet helemaal: Aan één zijde is hij wat smaller. Toen ik dit ontdekte baalde ik wel even, maar dacht: ‘ik  maak hem wel af”. Toch blijft het dan irriteren en denk dan: ‘wat heb ik fout gedaan?!’ Daarom er nog één gemaakt en deze is perfect! Achteraf bekeken ben ik bij het meerderen niet heel consequent bezig geweest, waardoor bij het minderen ik sneller minderde dan dat ik bij het meerdere had gedaan… oeps….

Royal

Voor de gele variant gebruikte ik van de Zeeman ‘Royal’ een gele kleur en een kleur taupe. Ook van deze bollen, van iedere kleur iets meer dan één bol.
Ik haakte met Tunisch naalden van KnitPro, deze kun je bij Wolplein bestellen. Deze haaknaalden hebben een verlengstuk die je apart moet kopen. Ik heb een verleng stuk van 80 cm gebruikt. Wat ik handig vind, is dat je één verlengstuk kunt kopen en deze op alle naalden vastgedraaid kunnen worden: Ideaal!

En jij dan?

Heb jij al tunisch gehaakt? En zo ja, hoe vond je dit?
De link naar de haak naald vind je hier

Het patroon voor de Tunische sjaal vind je hier

De omslagdoek/ sjaal uit het magazine ‘Simply haken’ zal ik in mijn volgende blogbericht met jullie delen!!

Liefs,
Zusjeknus


 

12 Comments

 1. Super mooi! De gele is mijn favoriet. En ik snap helemaal dat je wil weten waarom de eerste niet perfect is geworden. Een goed excuus om er nog één te maken, hihi!

  Liefs Inge

 2. Heel mooi, allebei de sjaals!
  Ik heb nog steeds niet geprobeerd Tunisch te haken, maar aangezien het zo populair is, zal ik het in de toekomst zeker nog een keer gaan doen.
  Groetjes, Sigrid

 3. Wat zijn ze mooi! Vooral de gele vind ik super. Leuk he, dat tunisch haken. De byClaire sjaal heb ik nog niet gehaakt, maar als ik het zo zie, dan moet ik daar toch echt eens aan beginnen!

 4. Ik haakte al tunisch, maar de lapjes, waren veel kleiner en konden nog met een 'gewone' haaknaald. Je gekozen wol geeft een heel mooi effect weer. Mooi!
  Groetjes Sofie

 5. Gaaf! Mooie kleurencombinaties heb je gebruikt, ik vind vooral de gele heel mooi. Leuk voor het voorjaar! Zelf heb ik wel eens een etui tunisch gehaakt, maar dat kon nog gewoon op een lange haaknaald. Deze sjaal staat nog wel op mijn lijstje, dus wieweet 😉

 6. Ha Inge,

  Nou ook dat: nog een sjaal erbij!! <3 Maar ik wil ook echt het gevoel hebben: 'ja ik kan het', en dat had ik toch nog niet helemaal bij de eerste versie! Ik zou er nu zo nog 1 maken! Vooral om te zien hoe de sjaal met weer een andere kleur combinatie zou worden <3

  Liefs!

 7. Het geeft zo'n leuk effect! En het is echt niet moeilijk (hoewel ik bij de eerste versie niet helemaal oplette en hij toch niet helemaal goed was… haha

 8. Zeker aan te raden, als je de steek eenmaal door hebt, dan is dit zo fijn wegwerken, lekker als je even niet te veel wil nadenken over je haakwerk 😉

  Liefs!

 9. Dankjewel voor je lieve reactie Sofie! Ik ga even kijken naar jou kleine tunische lapjes! Klinkt leuk!

  Liefs!

 10. Dat klinkt ook erg leuk! Als je al kunt tunisch haken, zal het patroon van Byclaire zeker niet moeilijk voor je zijn! Dan 'istie' zo gemaakt 🙂

Write A Comment

Pin It