Zo, boodschappen binnen, dat geeft rust! Wat een drukte toch altijd met kerst. Hoewel ik kerst echt een fijne periode vindt, heb ik een hekel aan de drukte en chaos die lijkt te ontstaan. Zo moest ik gisteren nog even de stad in. Het was niet eens heel druk, maar de mensen die er liepen deden erg druk en gehaast… Zo kon ik niet eens fatsoenlijk wat in mijn tas stoppen of de kassa medewerker herhaalde nog eens wat ik moest betalen. Ik kreeg het gevoel dat ik moest op wieberen..! 
-‘vrede op aarde’- 🙂 

Wiebers van JipbyJan

Vandaag is anders, vroeg eruit en voor 10:00 al mijn boodschappen binnen. Het was niet druk en dat helpt. Gisteren avond lekker de laatste hand geslagen aan mijn gehaakte kerstster, of kussentje, het is maar net met welke fantasie je er naar kijkt en wat je er mee wil 🙂 Zo kun je er ook een muziek mobiel van maken: zo lief boven een babybedje!
Want hé: kerst is tenslotte het feest van de geboorte van Jezus. De ster wees de plaats aan waar baby Jezus lag. Dus deze ster kun je rond de kerst op zoveel manieren inzetten, maar dus ook buiten de kerstperiode. Ik wilde graag met een ‘diamond’ een ster in elkaar zetten. Ik gebruikte als basis voor mijn ster het patroon van JipbyJan Hier kun je de link vinden naar deze ‘wiebers’:

Link

Beschrijving haken ‘Wieberster’

Benodigdheden:
 • haaknaald 5mm
 • 3 (kleuren) bollen) glitter garen
 • vulling
 • stopnaald
Wiebers haken

Haak voor iedere kant van de ster 5 ‘Wiebers’ = totaal 10 Wiebers.
Denk van te voren na welke kleuren jij wil gebruiken. Zo haakte ik 2 witte, 2 roze en 1 grijze wieber.

Vasthaken

Wanneer je 5 wiebers hebt, kun je ze aan elkaar haken. Dit doe je door ze netjes met de goede kanten op elkaar te leggen en ze met een vaste steek aan 1 zijkantje vast te haken. (zie foto om te zien welke zijde je vasthaakt.)
Het ligt er een beetje aan hoe je start met haken, maar je moet tussen door afhechten en opnieuw aanhechten om alle wiebers aan elkaar te verbinden.

Wanneer alle wiebers vastzitten, dan heb je nog een klein rondje in het midden over. Met de naald ga je met de de draad -waarmee je ook de wiebers hebt verbonden- dit rondje dichtnaaien.
Doe dit door de punten recht tegen over elkaar met een steekje te verbinden.. Hecht af en dan is één zijde van het kussen klaar!
Herhaal dit nog een keer, zodat je twee delen met 5 wiebers hebt.
(zie foto onder = 1 deel met 5 Wiebers)

Delen verbinden

Wanneer je 2 delen met 5 wiebers hebt, kun je deze twee delen rondom vasthaken met een vaste steek. Met het vullen van de ster/ kussen kun je halverwege starten. Zorg dat de vulling goed is verdeeld en ook in de punten zit. Haak verder door en blijf door vullen tot het einde en als hij naar tevredenheid is gevuld, kun je het kussen volledig sluiten.

-Advertise-Hecht netjes alle draadeinden weg. En kijk eens: een prachtige kerstster!
(Of muziek mobiel -Deze kun je gedurende het proces er ook in stoppen- of babykussen enz. )

Het resultaat is erg mooi geworden, al zeg ik het zelf 🙂 Wat vind jij ervan?

Kerstboom haken

Nu haakte ik nog wat leuks. Een kerstboompje. Met het garen van Durable Glam. Erg leuk en mooi garen om te gebruiken! Dit kerstboompje haakte ik twee keer. Eén gaf ik cadeau aan mijn oudste zus die vorige week 38 is geworden en 1 aan mijn schoonmoeder, die werkelijk altijd klaar staat voor ons! Ik haakte daar een aantal losse aan, zo kun je hem leuk ophangen!
Het patroon zag ik al eens eerder bij Corine op haar Instagram pagina. ( @Corine_haakt )Vorig jaar vroeg ik haar het patroon en pas dit jaar haakte ik het. Zij paste het iets aan. Maar origineel kun je het patroon hier vinden: Patroon gehaakte kerstboom 

Voor iedereen wens ik de komende dagen veel fijne momenten, ik hoop dat je het mag delen met de mensen om wie je veel geeft!

Liefs,
ZusjeKnus!

 

15 Comments

 1. Heel mooi allebei. Die kerstboom ga ik even opslaan, wie weet volgend jaar eens proberen.
  Fijne kerst, en dank je wel voor je leuke berichtjes op mjn blog. Liefs Jeanette.

  • Dankjewel Jeannete,
   Zeker die kerstboom haakt lekker weg: echt een aanrader!

   Graag gedaan hoor!
   Liefs Marijke

 2. Mooi sterkussen, ook sfeervol na de kerst.
  Maar ook het boompje is sfeervol, heel keuk!
  Fijne feestdagen, hopelijk zonder stress en mét veel liefde en warmte.

  • Dankjewel voor je lieve reactie Angélique! Na de stress van het werken nog met kerst, heerlijk in de rust kunnen komen 😉
   Liefs!

 3. Emily Boutens Reply

  Wat een leuk kussen. Ik heb nog allemaal van die kleine bolletjes glittergaren, waarvan ik eigenlijk niet weet wat ermee te doen. Leuk idee dus. Staat weer genoteerd. haha.
  Fijne feestdagen <3

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  • haha, zo inspireren we elkaar he! Leuk om te horen!
   Dankjewel voor je leuke reactie!

   Liefs, Marijke

 4. Ilse (by-ik.blogspot.nl) Reply

  Wat een prachtig kussen!
  Ook het kerdtboompje is erg leuk (onthouden voor volgend jaar ;-)).
  Fijne kerst!
  Groet, Ilse

  • hihi, ja, het is te kort dag om deze voor te feestdagen te kunnen maken!
   Maar goed, nu heb je een heel jaar om hem op tijd af te krijgen! 😉

   Liefs!

 5. Supermooi! De ster heb je ook echt in mooie kleuren gehaakt.
  Deze sla ik op voor volgend jaar. Dankjewel voor het uitschrijven van het patroon.
  Fijne kerstdagen!
  Liefs Lisa

  • Die ster is leuk zeg…hoe maak je zo’n wybertje? Ik zie daar nergens een patroon van. Ik wil ook zo’n kussen maken voor in mn camper 😃😃

   • Hoi Lisa!

    Leuk idee voor in de camper! Er zit een link in de artikel en die verwijst naar de website van JipbyJan, ik heb haar patroon van de wieber gebruikt om deze ster te halen!
    Liefs,
    Zusjeknus!

 6. Herkenbaar wat je schrijft, over winkelen in de kerstdrukte! Zucht! 😉
  Wat een prachtige ster trouwens…
  Fijne feestdagen!!

Write A Comment

Pin It