Tja wat moet ik nog zeggen..! In mijn vorige bericht schreef ik er al over; het confetti deken van Annemarie uit haar boek 
‘Haken met Studio Hip en Stip’. Dit is nu mijn tweede grote project uit het boek. En ik moet zeggen, ik ben zeer tevreden met het resultaat! Ik ben aan één stuk door gegaan, ik heb mij serieus gehouden aan het werken aan één enkel project en daardoor redelijk snel klaar! En eigenlijk is het mij bevallen! Lees maar snel verder, dan kun je het resultaat ook bekijken!
Confetti- dat is een feestje!

Bij confetti moet je toch echt wel aan een feestje denken toch? En dit deken is wat mij betreft een feestje op een aantal punten.

  1. Namelijk omdat de granny -die als basis voor dit deken gebruikt wordt- een echt feestelijk karakter heeft, iedere stip afzonderlijk is een confetti <3
  2. Wat voor mij ook een feestje is, is een patroon dat overal mee naar toe te nemen is – omdat ‘i’ zo lekker simpel weghaakt- maar ook blijft boeien en dus niet mijn interesse verliest. Samengevat ‘een makkelijk maar toch uitdagend patroontje’. Nou ook op dit punt is deze confetti granny deken een waar feestje!
  3. Een feestje is pas echt een feest wanneer jij de kleuren van het feest mag bepalen. Want door de kleuren die jij kiest,  heb je een echt feestjes deken in je eigen kleuren en zo is er weer een uniek confetti deken gehaakt! Wat een feest!
Interessante feitjes van mijn confetti deken

Dit deken heeft mij geleerd dat ik best wel meer rust krijg door mij op één project te focussen. Daardoor heb ik na anderhalve maand een prachtig deken. Ik heb gezegd dat hij echt voor mezelf zou zijn, maar ik heb al gezien dat het deken ook erg lief staat in het bedje van mijn jongste..! Maar ik heb gezegd dat dit deken echt voor mij zou zijn, ik heb namelijk nog geen eigen gehaakte deken en dat is nu ik dit deken heb dus verleden tijd!
Daarnaast denk ik dat ik een behoorlijk strakke haakster ben, ik haakte dit deken namelijk met naald 5,5 en toch is dit deken nog net iets korter als het patroon aangeeft. Ik heb wel één baan minder in de lengte -totaal 80 granny’s- maar in het patroon staat naald 4.5 aangeraden.

Hoe vindt jij dit deken geworden? Misschien heb je vragen over het garen, daarover heb ik al geschreven in mijn vorige bericht. Deze kun je hier vinden.
Blogbericht over het garen

Misschien heb jij dit deken ook al gemaakt? Wat vind jij van het patroon? Of wil je het boek ook kopen? Dat kan hier:

3 Comments

  1. Mooie deken! Het is te zien dat je er met veel plezier aan gewerkt hebt. Ik heb, als het even kan, altijd maar 1 project tegelijk, veel prettiger vind ik. Heb je al bedacht wat je nu gaat haken of ben je al aan een nieuwe creatie begonnen?

  2. Do you recall how many balls of the borgo de Pazzi Pella yarn you used?

    Thank you!

Write A Comment

Pin It