Wat een mooie mei maand is het geweest! De warmste sinds een eeuw! Tja, wat zal ik zeggen: ‘die hebben we vast binnen’. Ik heb er echt van genoten, veel in de zon gezeten, buiten gelopen en ook buiten wat verfwerkzaamheden gedaan..! Zoals de buitenmuur, onder ons balkon. Ik heb een dijkhuis en naast een tuin ook een balkon (eigenlijk zelfs 2) En van die muur heb ik echt kunnen genieten, mijn zithoek staat er tegen aan en ik heb daar o.a. gisteravond nog heerlijk onder zitten haken. En weet je wat ik haakte? Deze leuke sleutelhanger! Een vriendin vroeg of ik zoiets kon haken, nou dat kan en wil ik wel! En daar is hij dan! Ik heb het patroon voor je uitgewerkt, zou kun jij hem ook haken! Lees maar snel verder! 

Benodigdheden flip flops haken

 • haaknaald 3,5
 • Restjes katoen garen; 2 kleuren
 • sleutelhanger
 • stopnaald
 • stekenmarkeerder
Patroon Flip Flip slipper sleutelhanger haken

Het zooltje haak je in de rondte, je hoeft de toer niet te sluiten met een hv

Maak een lossenketting van 7 lossen

Toer 1. In de 3e losse vanaf de haaknaald haak je 1 half stokje, 3 halve stokjes, in de laatste steek haak je 4 halve stokjes
(je komt nu aan de andere kant van de zool) Haak in de volgende 3 steken 1 half stokje, haak in de laatste steek 2 halve stokjes.
Let op de 1e 2 lossen= 1e halve stokjes
= 14 steken

Toer 2.  In de 1e twee steken 2 halve stokjes in 1 steek, 4 halve stokjes, 3x 2 halve stokjes in 1 steek, 3 halve stokjes, 2x 2 halve stokjes in 1 steek.
= 21 steken

Toer 3. 2x 2 halve stokjes in 1 steek, 3 halve stokjes, 3 halve vasten, 2 halve stokjes, 3x 2 halve stokjes in 1 steek, 2 halve stokjes, 3 halve vasten, 2 halve stokjes, 2halve stokjes in 1 steek. Haak nu in de 1e steek van de volgende toer 2 halve stokjes, hecht af d.m.v. een halve vaste in de volgende steek
= 28 steken

Hecht af en haak precies deze zool nog 1 x


Toer 4. Leg beide zolen op elkaar en pak een contrasterende kleur. Haak ze exact op elkaar, aan elkaar vast. Doe dit d.m.v. een vaste.
Echter aan de zijkanten waar we een halve vaste hebben gehaakt, haak je een halve vaste, je haakt er alleen 1 extra. i.p.v. 3 haak je dus aan de zijkanten 4 halve vasten. Wanneer je weer bij het begin bent hecht je af en werk je het draad einde netjes weg.

Zo ziet het zooltje eruit na toer 4

Het bandje.

Hecht met het zelfde contrasterende kleurtje aan op de volgende manier;
Toer 1. Je steek je haaknaald  van rechts naar links door het laatste halve stokje van de 1e toer. (De rechterkant van de zool. )
Hecht de draad vast en haak 1 vaste om deze steek, haak 9 lossen. Met een halve vaste hecht je deze in de 1e vaste van de zijkant -naast de laatst gehaakte halve vaste- vast. Haak 1 losse en keer om.

Toer 2.  Haak in de volgende 5 lossen 1 vaste, haak in de laatste 4 lossen 1 halve vaste.  Je bent nu weer bij het begin.
Toer 3. Haak 1 losse en keer om, haak in de halve vaste van de vorige toer 1 halve vaste = 4 halve vasten.  Haak nu 5 lossen en haak deze aan de andere zijkant vast met een halve vaste hecht deze in de 1e halve vaste van de zijkant vast. Haak 1 losse en keer om.
Toer 4.  Haak in de 5 lossen van zojuist 1 vaste tot het midden. Hecht af en werk je draadjes weg.

Zelf heb ik er nog een veertje (Xenos) en kwastje aangehangen. Aan mijn tas staat hij ook heel gezellig..!
Maar deze gaan dus op de post 🙂
Hoe vind jij hem geworden? Als je hem ook wil maken: ‘veel plezier met dit patroon! ‘

Liefs,
Zusjeknus!

Ps: Ik zal je nog even mijn geverfde muur laten zien, de kozijnen moeten nog hoor 🙂 De gratis patronen van de dromenvangers kun je HIER vinden

2 Comments

 1. Wat een leuke sleutelhanger. Lekker voor het zonnige weer ;-). haha.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

Write A Comment

Pin It

Dit is een demo-winkel voor testdoeleinden — bestellingen zullen niet worden uitgeleverd. Sluiten