Ben jij ook iemand die zijn sleutel snel verliest? Of gewoon kwijtraakt? Ik helaas wel!
Voor mijn werk is het handig dat ik d.m.v. een keycord mijn sleutel en pasje bij de hand kan houden. Anders gebeurd het inderdaad dat ik hem verlies. Echter de standaard gebruikte vind ik niet altijd even leuk. Dus bedacht ik om er zelf 1 te haken. In mijn ‘bollendoos’ vond ik nog mooi  garen zonder doel en
 deze heb ik gebruikt voor het keycord. Lees snel verder, dan kun jij ook het gratis patroon gebruiken om deze keycord te haken!

Sluitstuk

Het enige ‘nadeel’ aan het keycord is dat ik het niet zomaar los kan maken. Eigenlijk had ik het sluitstuk van een doorsnee keycord moeten nemen en daar door heen moeten haken, zo zou ik hem dan in mijn nek kunnen openen en sluiten.
Nu moet ik hem helemaal over mijn hoofd doen… 🙂

Patroon

  • Toer 1: haak 9 lossen gehaakt, haal deze door een pasjes houder/ sleutelhanger. Deze lossen ring sluiten d.m.v. een hv.

  • Toer 2: 1 losse (deze telt niet mee, maar is een keerlosse) Haak 6 vasten .

  • Toer 3: Herhaal toer 2 net zo lang totdat je de gewenste lengte hebt bereikt. (pas hem tussen door om je nek en merk zelf wat je een prettige lengte vind.)

Afwerking:

Tot slot haak je het uiteinde van je haakwerk -d.m.v. halve vasten- in de lossen lussen van het begin van de toer.
Hecht de draden af en werk de draaduiteinden weg.
 
Je keycord is klaar. Je kunt het keykord desgewenst opleuken met gehaakte bloementjes.
Het patroon van dit bloementje vind je
HIER
 
Veel plezier met je keycord!
 
Liefs,
Zusjeknus!

Write A Comment

Pin It