Muts breien

 
Ja ja! Ondertussen heb ik al twee mutsen…gebreid! En ik vind het wel leuk ook! Dus dat betekent dat er voor 2017 nog meer mogelijkheden zijn met wol! Nog meer prachtige spullen maken met van die prachtige gekleurde bolletjes!
Natuurlijk moet ik nog best door oefenen om steeds meer handigheid te krijgen…! Ooit wil ik zo’n mooi Noors motiefje kunnen breien…Wat vind ik dat mooi!!
Nu heb ik een mutje voor mijn dochtertje bij de sjaal waar ik eerder over schreef. Dat kun je hier lezen. En nu ook één voor mezelf! 

Vroeger…op school…

Kun jij ook breien? Ik kon breien doordat ik dit vroeger op school en van mijn moeder had geleerd, maar dan ook echt alleen recht en averecht. Voordat ik ging haken heb ik ook eens een hoofdband met kabels gebreid en nu dus twee mutsen. Wanneer ik het even niet wist, bijvoorbeeld een gevallen steek weer oppakken en afkanten, zocht ik op wolplein een video op, die het mooi liet zien: echt een aanrader!

Feestdagen

 
Hoe waren jou feestdagen? Bij mij niet zo heel leuk… eerste kerstdag de jongste een verbrand handje, in de nacht werd de oudste zo ziek dat we om 4:00 bij de HAP zaten: beginnende oorontsteking en vrijdag voor oudejaarsdag lag ik op bed met net geen 40 koorts…. Uiteindelijk zette de oorontsteking van de oudste door en die heeft twee ontstoken oren… 🙁
Maar we hebben heel knus op de bank gehangen, chocolade melk gedronken en Netflix gekeken. Daarnaast zorgde mijn man heel goed voor ons! Dus nu hij sinds gisteren ziek is, loop ik weer met thee 😉 Ja…normaal heb ik nooit wat, maar nu was het één groot feest met alle slingers en ballonnen van het ziek zijn erbij!
 
Liefs,
ZusjeKnus!
 

8 Comments

 1. He bah, zoveel zieken bij jullie! Beterschap voor jullie allemaal!
  De musten zijn erg leuk geworden zeg! Ik kan ook breien en leerde dat vroeger van mijn zussen en later via viedo's ook. Maar bij mij blijft het vaak bij simpele technieken, haha. Ik kan een heeel klein beetje fair isle breien 🙂
  Ben benieuwd naar jou wbreiprojecten voor dit jaar!

  Liefs Marjolein

 2. Wat een pech met dat ziek zijn, beterschap! 2017 kan nu alleen maar beter worden 🙂
  Super van je mutsen, ik leerde ook breien op school en van mijn mama, en ik heb wel eens een kussen gebreid met een Noors motief, maar het ging zo traag vooruit 🙂
  Ben wel benieuwd naar jouw breicreaties hoor!
  Groetjes, Sigrid

 3. Hè wat een pech, en dat juist in de vakantie en feestdagen tijd… 🙁 Beterschap en hopelijk zijn jullie er dan weer heel lang vanaf!
  Ik kan de slag van breien nog maar niet te pakken krijgen. Ik hou het bij haken denk ik. Heb het afgelopen jaar 2 of 3 breiwerkjes geprobeerd maar het is niet echt mijn ding. Jouw mutsen zijn leuk! Succes met je plannen om meer te gaan maken!
  Groetjes

 4. Mooi gebreid zeg! Ik doe het je niet na. Ik heb ook ooit op school leren breien, maar ik was er niet zo een held in. Zo een Noors motiefje lijkt me inderdaad ook wel heel gaaf als je dat kan breien.
  Fijn weekend!
  Groetjes Lisa

 5. Dankjewel Lisa! Wie weet kun je ooit ook nog gaan breien 😉
  Die Noorse printen zijn voor mij nu ook nog ver weg hoor hihi!

 6. Nou echt hé! Hopelijk volgende vakantie meer geluk!
  Als je al zo fijn met haken op weg bent, kan ik mij voorstellen na een aantal niet geslaagde brei beginsels, je het bij het haken blijft houden!

  Dankjewel!

 7. Nou echt peg he! Hopelijk volgende vakantie een betere (in de letterlijke zin van het woord) vakantie!
  Ow wat leuk! Ja ik kan mij inderdaad voorstellen dat met het wisselen van het draad, dat dit behoorlijk tijd in beslag kan nemen…! Maar goed, training van het geduld 😉

  Dankjewel voor je leuke reactie!

 8. Jij maakt al prachtige breiwerken! En wie weet wat voor jou 2017 ook gaat brengen! Wat leuk dat jou zussen dit je geleerd hebben! Video's vind ik zelf heel fijn om te gebruiken!

  Dankjewel voor je lieve reactie!
  Liefs Marijke

Write A Comment

Pin It