Nou, hyper de pieper retour van het haakfeest van Annemarie! -Ja die vrolijke blonde dame met dat fleurige haakwerk- Afgelopen zaterdag was ze jarig en in al haar -en onze- jeugdigheid, hebben we dit met haar gevierd, nou ja, ook vooral omdat haar 1e boek in de (virtuele) schappen ligt!ย 
En wat voor boek, het zal je vast niet ontgaan zijn denk ik dat Annemarie van ‘Studio Hip en Stip’ met veel kleur haakt! Zoveel kleuren bij elkaar en toch klopt het altijd bij Annemarie!ย 
Als ik mij laat gaan met kleur, klopt het voor mijn gevoel niet…! Echt waar, ik denk dat dit een gave is van Annemarie!ย 

Twee boeken

Nu was ik zo bescheiden om er niet vanuit te gaan dat ik het boek zou krijgen. Mensen die mij kennen, ja echt waar, ik was bescheiden ๐Ÿ™‚
En nu was ik dus wel bescheiden, maar niet geduldig. Want om te checken dat ik het boek wel of niet zou krijgen, moest ik een week wachten. En de combinatie van zowel ongeduld als impulsiviteit maakte dat ik hem toch heb besteld!
En ja, natuurlijk kreeg ik het boek! Dus nu heb ik er twee. Maar geen probleem, gezien jij trouwe volger er misschien nog niet รฉรฉn heb, dacht ik: ‘ik organiseer er gewoon een super leuke give-away mee’. Tenslotte zijn er genoeg redenen te noemen waarom ik ook eens een give-away kan doen.
Maar voor ik je meer zal vertellen hoe je dit gesigneerde exemplaar kunt winnen, zal ik jou eerst eens wat over zaterdag vertellen.

-Advertise-Handletteren en Stippen

Want afgelopen zaterdag, om 10:30 begon het feest voor en van Annemarie.
Aan een grote tafel bij Wolplein stonden allemaal gekleurde mandjes met wol, op tafel stonden prachtige vazen met bloemen van ‘Stip Stijl’. Deze vazen heeft zij beschildert, zo knap! Neem eens een kijkje op haar website, want ze verzorgt ook workshops!

Website:ย Stipstijl

Aan iedere stoel hing een ballon met je naam erop: gehandlettert! Net zoals de mooie titel van het boek en ook de hoofdstukken in het boek van Annemarie. Dit handletteren is doorย Mattanja Kroon gedaan. Op Instagram kun je haar vinden onder de naamย @daily.dose.of.letters
Nu ben ik altijd allang blij dat ik mijn naam netjes op papier krijg – of dat het lukt dat een kaart die ik schrijf er fatsoenlijk uitziet- laat staan dat ik op een ballon zou kunnen handletteren ๐Ÿ™‚
De ballon hing, geplakt met een fleurige stukje washitape. aan een stoel en zo kon je het plekje opzoeken waar je was ‘neergezet’.

-Advertise-Gevlagde zoetigheden

Er stond een tafel gedekt vol met lekkers, kekke bekers om je koffie of thee uit te drinken. -Ik ging voor verse munt- en in de taartjes stonden zulke schattige kleine gehaakte vlaggetjes, met als stok een rietje, je moet er maar opkomen!

Zoveel haaksters

Er waren best wat mensen uitgenodigd en aanwezig. Zoveel mensen die ik alleen ken van hun boeken of Instagram/ blog, zo leuk! Ook een aantal goede (haak)vriendinnen van Annemarie of mensen die Annemarie kent via Instagram. Annemarie nam rustig de tijd om iedereen persoonlijk voor te stellen aan de groep, Annemarie begrijpt dat aandacht alles mooier maakt!

Sunjellies

In de mandjes- ze heten sunjellies– die bij onze stoel stonden, zaten prachtige bolletjes met wol, 2 haaknaalden, een leren label van Vanmez11 en een projecten boekje van Byclaire. En owja, natuurlijk het boek!
Hoewel het een nobel streven was om met elkaar te gaan haken -we konden beginnen aan de vlaggen- heb ik niemand zien haken. Wel zien praten, zien snoepen en heel veel zien lachen!
Wat een prettige, ontspannen sfeer was er!

lunchen en een speech

Rond een uur of 12.u werden er broodjes en hapjes neergezet om te gaan lunchen en rond 13:00 kwamen familie leden en was er een vrije inloop om Annemarie te kunnen feliciteren.
Annemarie haar man gaf een super lieve speech. Voordat ik hij dit deed vroeg ik hem: ‘Hoe vindt jij het nu eigenlijk dat je huis zo vol kleur is?’
Man: ‘Er zijn zijn dingen in het leven die niet belangrijk zijn en dit is er รฉรฉn van. Annemarie vindt dit zo leuk, dit is helemaal haar ding en ze krijgt alle ruimte’. Vervolgens kwamen er alleen maar complimenten over hoe geweldig hij zijn vrouw vindt. Zucht..hoe lief is dat!
Je kunt ondertussen ook de vlog bekijken over deze dag. Sowieso is het aanrader -als je dit nog niet hebt gedaan- om de andere afleveringen van ‘Studio Hip en Stop on Toer’ terug te kijken!

Link: Studio Hip en Stip on Toer Aflevering 5

Give- away

En dan de give-away! Wat moet je doen om dit boek te winnen?
1. Vertel mij onder dit blogbericht waarom jij dit boek wil winnen
2. Like mijn facebook en/ of Instagram pagina.
3. Deel het bericht van deze give away met de #zusjeknusgeeftweg

Op vrijdag 24 november maak ik de winnaar bekend! Dan kun je heerlijk je weekend starten!

Kun je niet wachten op de uitslag? Koop je boek vast. Dat kan hier:

Liefs,
Zusjeknus

57 Comments

 1. Wauw wat een kleurtjes! Wat een prachtige projecten en wat tof dat je er bij mocht zijn! Dit boek staat op mijn verlanglijstje dus deze zou ik uiteraard graag willen winnen. Ik ga het bericht voor je delen op facebook. ๐Ÿ˜Š

  Veel liefs,
  Froukje

 2. Wat ontzettend leuk om te lezen! Klinkt als een heerlijke dag!โค Ik doe heel graag mee met jouw toffe give away. Heerlijk al dat fleurige haakwerk voor de donkere maanden die komen gaan. Liefs Caroline

  • Precies wat je schrijft: juist in die winter winden is dit de perfecte dosis kleur om de winter mee op te kleuren!
   XX

 3. Waarom? Ik hou van haken, vooral kleurrijk haken. Ik vind de werkjes die ik nu al gezien heb echt te gek!!
  Liefs @maschahaakt

  • Echt he Mascha! Zo vrolijk en het boek is heerlijk; al twee patronen uit het boek gehaakt en beide zijn goed te volgen en in combinatie met de patroon tekeningen helemaal fijn!
   Xx

 4. Wat een super gezellig en sfeervol blogbericht. Het lijkt me geweldig leuk om dit boek te winnen. Het zijn niet mijn kleuren, maar ik heb al heel wat mooie creaties eruit zien komen die ik ook graag wil maken in mijn `naturel` kleurtjes! Ik heb bijna alle puntjes gevolgd, alleen puntje 3 niet, hopelijk is dit niet een probleem! Fijne avond!

  Lieve-groetjes,
  Verie

  • hihi ik ben daar ook wel benieuwd naar Verie: jou neutrale kleuren met de patronen van Annemarie!
   Nee hoor: de reactie is het ‘weegpunt’, delen is leuk voor anderen: krijgen ze de give-away ook in the picture <3
   Liefs!

 5. esther vogelaar Reply

  wat een leuk en vrolijk bericht heb je geschreven Marijke! Het ziet er allemael heel feestelijk en gezellig uit! groetjes esther (essiebirdies)

 6. Karen Geestman-Lourens Reply

  Annemarie lijkt mij een heel vrolijk en lief mens. En volgens mij wordt iedereen net zo vrolijk als ik van haar boek, dat zo heerlijk kleurrijk en uitnodigend oogt. Wat ontzettend lief van jou dat je haar en haar boek op deze manier zo in het zonnetje zet Marijke.
  Groetjes Karen (@haakaren)

 7. Oooo heerlijk. Ik heb het zitten lezen alsof ik erbij was. Geweldig wat zullen jullie genoten hebben. Beetje jaloers hoor. Hihihi.๐Ÿ˜‰
  Zelf was ik altijd.in de natuur tinten aan het haken.maar ik kom steeds meer uit me comfortzone. Dus dit boek zou heel goed van pas komen om er nog meer uit te kruilen. Zou het dan ook erg graag willen winnen.
  Ps heb jij die schoenen uiteindelijk nog gekocht?
  Fijne dag en ik doe zekers mee ๐Ÿ˜š

 8. Ilona Vrauwdeunt Reply

  Wat leuk om te lezen! Mijn motto is: een dag niet gehaakt, is een dag niet geleefd. Patronen of haakboeken zijn daarom altijd welkom. Sterker nog: ik ben er dol op! Daarom doe ik heeeeel graag mee met de giveaway. Ik ga duimen tot de 24e! ๐Ÿ€

 9. Wat een leuke blog om te lezen! Zou graag dit boek winnen omdat ik van kleuren hou zeker in deze periode van het jaar als het net als vandaag zo grauw buiten is

 10. Wow …. wat een ๐ŸŒˆ splash aan kleuren en woorden en fotoโ€™s! Wish i was there too!! Ik was er niet bij, maar door je mooie fotoโ€™s en je mooie verhaal … toch dat gevoel aan kleur kunnen opsnuiven! Ik schilder graag de Groningse landschappen in felle kleuren en met zoโ€™n mooi haakboek kan ik mijn โ€˜haakskillsโ€™ en kleurenpracht ook op de bank laten terug komen! Dus ik doe heel graag mee ๐Ÿ˜Š

 11. Wow nou ik doe zeker mee met deze te gekke Give Away, ik had hem al op mijn wish list staan en nou wordt hij ook nog verloot op mijn dochter haar verjaardag .Enee ik volg haar al hihi ๐Ÿ€๐Ÿ๐Ÿƒ

 12. Super! Ik doe graag mee! Ik had natuurlijk je Fb al lang geliked (Instagram staat even op niet-actief wegens een hacking) en volg je blog al een tijdje met veel plezier. Waarom ik dat boek graag zou winnen? Ik heb eigenlijk nog niet zo veel haakboeken! En ik hou wel van kleur in haakwerk ๐Ÿ™‚ Dus ik denk dat ik heel veel uurtjes lees- en kijk- รฉn haakplezier zou hebben met dit mooie boek! Groetjes, Sigrid

 13. Karin (kadoedelatoe) Reply

  Ik wilde dit boek net gaan bestellen toen ik je bericht over de give-away voorbij zag komen, even lezen wat ik moet doen om kans te maken. Laat ik nu ook geen geduld hebben en heb boek het liefst zo snel mogelijk in wil kijken!! Maar ik waag graag een gokje en stel mijn geduld even op de proef! De kleuren zo gaaf! En de patronen die ik al voorbij heb zien komen, zรณ heerlijk fris!! Ik wil gelijk aan de slag gaan!!!

 14. Wat een mooi geschreven blogbericht!
  En leuk dat je een exemplaar van het boek wilt weggeven! Het boek staat zeker op m’n verlanglijstje. Zal het bericht delen op IG.
  Groetjes van Jose’

 15. Emanuรซlle Overeem Reply

  Wat leuk!! Zoโ€™n give away! ๐Ÿ˜
  Ik wil het boek graag winnen, het ziet er zรณ vrolijk uit. Heerlijk!!!
  Ik hou vanaf eind november wat meer tijd over omdat mijn traject bij Klimmendaal dan klaar is. Die vul ik heeeeel graag op met vrolijke haakprojecten! ๐Ÿ˜‰

 16. Lavendel en Papaver Reply

  Leuk dat je het boek gaat verloten! Ik doe graag mee. Lijkt me super leuk voor deze winter om met onze 3 hakende meisjes van 15-12-10 jaar kleurrijke projecten uit te gaan haken
  Groetjes, Nathaly

 17. Ha Marijke…zo mooi je foto’s op je blog. Je hebt echt oog voor details (en een mooie camera). Ik waag graag een kansje op dit kleurrijke boek van Studio Hip en Stip. Ze inspireert weer om meer kleur te gebruiken en daar wordt iedereen volgens mij net zo vrolijk van als Annemarie! Bedankt voor je inspirerende blog en plaatjes. ๐Ÿ’• Groetjes, Linda – @hipenhandgemaaktbylin

 18. Wat een mooi verslag. Jammer dat wolplein een beetje te ver weg is, anders was ik zelf ook even komen kijken. Ik wil het boek graag winnen om weer nieuwe inspiratie op te doen voor wanneer ik straks weer meer tijd heb om te haken. Ik ben op dit moment druk bezig met mijn afstudeerproject en heb over een paar weken weer veel meer tijd om andere dingen te doen. Dus daarom doe ik mee.
  Fijne avond
  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

 19. Gretha (@haakmuts63) Reply

  Wat lief Marijke om er een giveaway van te maken, ik heb genoten van je blog en war super dat je erbij was. Je begrijpt dat ik graag een kansje waag.

 20. Wat een vrolijk boek, aan het eind van het jaar kunnen we wel weer wat kleur gebruiken. De natuur verandert, kleur verrijkt ieders leven. Bijna dagelijks heb ik bolletjes in mijn handen, dus kan nog wel nieuwe ideetjes gebruiken. Jij haakt mij gelukkig ๐Ÿ™‚ Groetjes Elise

 21. Wat een heerlijk gekleurd boek! Ik ben niet zo van de kleurtjes, maar er mag best wat meer kleur in ons huis komen! Ben benieuwd wat manlief daar dan van vindt ๐Ÿ˜‰ Dat is รฉรฉn mooie reden waarom dit boek op mijn verlanglijstje staat voor mijn verjaardag op 22 november, maar ook omdat ik graag het kamertje van ons derde kindje op komst op zou willen fleuren met een paar van deze leuke patronen uit het boek!

 22. Oh, wat heb ik veel over deze dag gelezen en gezien!!!! Wat een vrolijk en inspirende boek lijkt mij dit!!!!! Tja, ook ik haak bijna dagelijks een heerlijke ontspanning en even wat voor jezelf. Heerlijk!!!! Leuk om weer wat af te hebben, voor jezelf maar ook voor een ander! Ik wens iedereen heel veel haakplezier!
  Groetjes van Michelle (IG: Shelly Aussie)

 23. Fiona mulders Reply

  Dit boek zou ik graag willen winnen. Ik ben op zoek naar wat meer kleur in mijn leven en daarbij zou dit boek mij goed kunnen helpen. Mijn hoofd zit vol met creativiteit maar ik mis soms de nodige inspiratie dus hoop hiermee nieuwe inspiratie op te doen en mijn hoofd weer lekker leeg te kunnen maken door middel van haken en kleur

 24. Wat heerlijk geschreven, net of ik er zelf ook geweest ben! Het boek had ik al gekocht, kon niet wachten en had al een pre order te pakken ๐Ÿ˜‰ dus… ik doe ook niet mee en gun hem een andere lieve dame! Geniet van het boek, dit wordt een kleurrijke winter -x-

 25. Mariska Heerink Reply

  Vandaag heb ik de vlog van de boeklancering gezien. Ik werd spontaan vrolijk op deze regenachtige en donkere dag! Wat een kleurrijke projecten, hiervan wil ik veel maken! Het boek zou ik graag willen hebben.

 26. Margreet Ardon Reply

  Ik doe graag mee met de giveaway. Ik vind het een prachtig boek met heel veel kleur en mooie projecten.

 27. Margriet Meijer Reply

  Ohwww…. die kleuren word ik helemaal blij van! Zelf ben ik altijd ‘voorzichtig’ met kleur… maar ik kan er zo vrolijk van worden als ik al die kleuren pracht zie. Ik hoop door het boek eens uit mn comfortzone te stappen๐Ÿ˜†๐Ÿ˜‰… daarom doe ik heel graag mee! Groetjes Margriet ๐ŸŒผ ๐ŸŒผ ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ

 28. Ik kan wel wat kleur gebruiken in mijn leven. Elke keer als ik het boek voorbij zie komen op instagram, krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Wat een vrolijk en kleurrijk boek!! Ik heb zin om het door te bladeren.

 29. Margreet Beumer Reply

  Wat een vrolijke give away met al die heerlijke vlotte kleurtjes, daar kun je als haakverslaafde niet omheen toch? Mijn motto is: โ€˜een dag niet gehaakt is een dag niet geleefdโ€™ zeker nu in een periode, waarin ik mag zorgen voor mijn dementerende vader รฉn dementerende moeder. Zoโ€™n vrolijk hip haakboek is dan ook heeeeel erg welkom ๐Ÿค—

 30. Ik heb je blog met veel plezier gelezen, je enthousiasme is erg aanstekelijk ๐Ÿ™‚ Ik heb dit boek ook op mijn verlanglijstje staan, maar waar ik mezelf het meeste in herken is de ongeduldigheid haha ๐Ÿ™„๐Ÿ™ˆ๐Ÿ˜„ Met de donkere dagen voor de deur kan ik zeker wat kleurigheid gebruiken, dus ik doe graag mee met je leuke give away ๐Ÿ™‚ Liefs, Laura

 31. wat een feest rond 5 december om dan iets moois te kunnen winnen….ik doe graag mee. En waarom?? Rare vraag….gewoon hebben hebben hebben…..net als bolletjes kun je ook geen boeken genoeg hebben ๐Ÿ˜Š Heerlijk inspiratie op doen voor mooie kleurrijke projecten. Zo fijn

 32. Wat een feest! Ik zou het boek graag krijgen van je hoor. Lees met plezier je blogs!

 33. Malou van de Groep Reply

  Oee Jaa die vlaggetjes lijken me super leuk om te maken!! En al de andere vrolijke dingen die in het boek staan. ๐Ÿ™‚
  Ik zou het boek heel graag willen winnen!

 34. Superleuk om jou en je vest ontmoet te hebben Marijke ;)! Leuk stuk heb je geschreven! En die foto’s .. prachtig! Dat lukt mij nooit tijdens zo’n gelegenheid!
  Superlief dat je het boek weggeeft! Ik weet zeker dat degene die ‘m wint er superblij mee gaat zijn! Het is een topboek!

 35. Trudy Tolkamp Reply

  Wat een leuk verslag van een kleurrijke bijeenkomst. Ik ben nog niet zo lang weer aan het haken en moet nog het eea uitvinden. Lijkt me zoโ€™n boek geweldig voor!

 36. Wat een kleurrijke dingen heeft ze voor mekaar gehaakt. En die tassen, ik had er eentje als kind.
  Ik ben heel benieuwd naar dit boek, en als trouwe lezer van je blog, wil ik er wel kennis mee maken.
  Groetjes Sofie, ik plaats een linkje op mijn blog.

 37. Fieke Peters-Hendrikx Reply

  Lijkt me super om te winnen omdat ik veel moet wachten bij mijn gesprekken voor de juiste behandeling. Tevens staan er leuke ideeรซn in met mooie kleurcombinaties. Ik ben verliefd.

 38. Fieke Peters-Hendrikx Reply

  Ik had net gereageerd maar zie hem niet staan. Dus ik ga het nog een keer proberen. Ik wil deze boeken graag winnen voor de kleurrijke creaties en ideeรซn op te doen. Ik moet veel wachten voor behandelingen dus het lijkt me geweldig om de tijd te doden door deze boeken door te spitten en vooral er heel veel van te maken. ๐Ÿ˜

 39. Wat een leuk verslag van een volgens mij meer dan geslaagde dag. Helemaal leuk dat je in mijn ogen DE vraag stelde die ik zo vaak in mijn hoofd heb als ik die mooie kleurrijke accounts volg… ik betwijfel of dat hier in huis zo zou kunnen ๐Ÿ˜‰ super lieve reactie ook, ze kan flink trots zijn!
  Ik waag graag een kans, een beetje kleur kunnen we hier wel gebruiken in huis volgens mij wordt je er instant vrolijk van!

 40. Al heel veel over voorbij zien komen op Instagram…. het lijkt me zo leuk om met zoveel kleur te (kunnen) haken. En wat jij schrijft herken ik mij in. Als ik het nu doe ziet het er niet uit, het klopt niet. En met een kleuter in huis, is kleur wel heel gezellig! Daarnaast probeer ik ook veel te maken/doen voor de kleuterklas van Morris. En kleur is daar natuurlijk heel erg leuk! Ik zie al een gehaakte slinger voor als er 1 jarig is op school…. ๐Ÿ˜‰
  Lief dat je een boek weggeeft…. ben heel benieuwd!
  ๐Ÿ˜˜

 41. Heb het stip en haak feest van begin tot eind gevolgd. Wat gezellig allemaal, ga tactische kleuren en wat een fantastisch mens die Annemarie. Ontzettend leuk deze give away. Hoop dat ik hem mag winnen. Ook leuk dat ik op deze manier zusjeknus heb gevonden. Nog meer inspiratie!

 42. Hoewel de donkere maanden nog moeten komen heb ik er helaas al een paar gehad. Haken is voor mij een fijne afleiding en hoe leuk is het als je dat dan kan met de patronen en vrolijke kleuren van Hip en Stip! Ik maak graag kans op het boek dus doe graag mee met deze leuke give away! ๐Ÿค—

 43. Linda Kuppers Reply

  O wat een prachtige kleuren ๐ŸŒˆ๐ŸŒˆ, als je daar niet vrolijk van wordt ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Volgens mij is het een heerlijk, bijna jaloersmakend, feestje geweest ๐Ÿ˜Š Het lijkt me een super boek met vrolijke projectjes om onze woonkamer en de kamer van mijn dochter mee te pimpen ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Met alle koude, donkere dagen kunnen we wel wat vrolijkheid en kleur ๐ŸŒˆ in huis gebruiken en hoe kunnen we dat beter doen dan met deze schitterende, inspirerende patronen, die moeder en dochter dan heerlijk samen kunnen gaan maken. Wij duimen nog even door, wie weet komt er een beetje geluk onze kant op ๐Ÿ€๐Ÿ€๐Ÿค—๐Ÿค—

 44. Wat leuk, deze give-away! Ik wil dit boek graag winnen omdat ik het kleurgebruik van Annemarie heel tof vind en zelf ook erg van kleur houd. Ik heb al een indruk van het boek kunnen krijgen door de leuke serie van Koffie & Wol en het lijkt me een fantastisch boek!

 45. Wat een mooi, lief en enthousiast blog- bericht heb je geschreven Marijke! Een feestje om te lezen over dit vrolijke feest! Het boek lijkt me geweldig vrolijk, heel inspirerend en erg passend bij mijn liefde voor kleuren en stippen, strepen en hartjes! Het zal bijdragen aan het nog meer feestelijk maken van feestjes in ons huis!

 46. Joy de Ruiter Reply

  Wat een super leuke blog heb je geschreven!
  Ik waag graag een kansje om in de deze donkere dagen mooie
  Kleurrijke Haaksels te maken๐Ÿ˜
  Ik ben al aan het #duimen ๐Ÿ€๐Ÿ€๐Ÿ€๐Ÿ€๐Ÿ€๐Ÿ€๐Ÿ€

 47. Hermien (omammien) Reply

  Jaaaaaaa, wie wil dit boek nou niet winnen. Heerlijk om ideeรซn op te doen ๐Ÿ˜˜ I keep my fingers crossed

 48. Wauw dat klinkt als een heerlijke dag. Erover lezen alleen al is erg leuk! Dit boek staat hoog op mn verlanglijstje voor de Sint of Kerstman. Van al die kleurtjes wordt toch iedereen vrolijk (En hebberig ;-)).

 49. Ja ik wil het boek graag winnen
  Met 2 dames hier in huis zijn dat precies de goede kleuren
  Lekker fleurige patronen

 50. Wat een heerlijke kleurige giveaway. Uiteraard doe ik mee want deze heb ik nog niet.

  Lieve groetjes Edith

 51. Corine van der Beek Reply

  Wat schrijf je ontzettend leuk!Ik kwam “je tegen” op Instagram en volg jou nu ook. Haken is mijn passie en wil heel graag de kamer van ons dochtertje pimpen. De mooie foto’s laten zoveel kleur zien……Graag doe ik mee met de give away. Super leuk dat je een boek wilt weggeven. Liefs Corien van der Beek.

Write A Comment

Pin It