Voor een goede vriendin ontwierp ik dit haakpatroon- baby knuffel bosuil Pim
Zij heeft afgelopen maand een prachtige dochter gekregen! Al vroeg in de zwangerschap hadden we het over wat ze wil dat ik voor haar kindje zou gaan maken. De vriendin wilde graag een uil hebben. 

Wat heb ik veel afbeeldingen gezocht! uit al die afbeeldingen ben ik een tekening gaan maken zoals mij de uil leuk leek om te gaan haken. Eenmaal tevreden over mijn tekening ben ik de haaknaald erbij gaan pakken.

Advertise-


Haken en breien beurs

Destijds zijn we samen naar de ‘haken en breien beurs’ in de broodfabriek gegaan. Daar kozen wij de kleurtjes. Ze wilde erg graag met okergeel werken en samen keken wij welke kleuren samen gaan met oker, maar ook een meisjesgevoel oproepen. En dat doet roze uiteindelijk wel. Dus kozen we voor oker, zacht roze en taupe.
De vriendin heeft op haar eigen kamer een wand oker geel geverfd en daar staat het wiegje de commode enz. Het ziet er echt super gaaf uit! In hun eigen slaapkamer toch een aparte plaats voor de baby <3

Meisje geboren

Ondertussen is haar kleine meisje geboren en ligt de uil in haar wiegje. Bij mijn vriendin haar baby zit er een muziek doosje in: aan de onderkant hangt er een touwtje uit waar ze aan kan trekken… en dan zingt de uil haar lekker in slaap!
Maar nu haakte ik er nog één! Namelijk om het patroon uit te schrijven. Dus bij deze versie kwamen er nog wat kleine veranderingen bij..! Zie jij ze? Kijk maar naar haar vleugeltjes. Ook het staartje bevestigde ik net op een andere manier.

[etsy-shop shop_name=”ZusjeKnus” section_id=”22449141″]

Haakpatroon baby knuffel – bosuil Pim

En nu is hij af en het haakpatroon- baby knuffel bosuil Pim , staat in mijn Etsy-shop!
Het is een vrij groot document geworden, dit omdat ik met foto’s en tekst uitleg geef hoe je deze uil kunt maken! Op dit moment nog alleen in  het Nederlands, maar ik hoop hem spoedig ook in het Engels vertaald te hebben.

De uil is in staande positie -vanaf zijn kruin tot zijn tenen gemeten, zo’n 27 cm en gehaakt met haaknaald 3,5
Wat vind jij van de uil?

Link naar haak patroon

Liefs,
Zusjeknus!

 

6 Comments

  1. Wat een scheetje. Zijn vleugeltjes zijn ook zo leuk met de veertjes. Met dit patroon ga je vast wel veel mensen blij maken.
    Groetjes Lisa

    • Dankjewel Lisa!
      Ik hoop het! De patronen die op mijn site staan en die gemaakt worden: dat maakt mij ook weer zo blij!

    • Aah, dankjewel voor je lieve compliment Marjolein! Ben nog wel veel aan het sleutelen hoor! Nu de site in zowel Engels als Nederlands aan het maken, dat je kunt kiezen. Maar ik vind het erg leuk om te doen, zeker als ik zie dat de website steeds fraaier oogt 🙂

Write A Comment

Pin It