Soms ontstaat er spontaan een idee, gewoon omdat je nog wat materiaal hebt liggen en kijkt wat je ermee kunt. Dat is ook zo met mijn nieuwe haakproject van deze bloempot mandjes. 
Ja, ik heb er geen originelere naam voor, het zijn namelijk mandjes waar ik mijn bloempotten gewoon heb ingezet. En het effect: ik ben er blij mee! In dit bericht deel ik het gratis patroon van deze gehaakte bloempot mandjes. 

Textiel garen

Een paar weken geleden haakte ik dit mandje. Van een aantal jaren geleden had ik dit textiel garen nog liggen. Met het garen heb ik destijds het haken grofweg onder de knie gekregen. Het grove garen en de grote haaknaald nmr 10 hielpen mij destijds om de steken goed te zien en het haken te leren. Het was een grote zak geworden, destijds met het idee dat het een box zak zou worden. Hoewel hij er groot genoeg voor was, heb ik hem nooit als box zak gebruikt.
Ik ben al een tijd bezig om het garen wat er ligt een nuttige bestemming te geven en dit wilde ik nu ook doen met dit textile garen. Nu dacht ik, ik haak er mandjes van. Toen de mandjes klaar waren, zag ik mijn bloempotten en toen ik deze erin zette, vond ik deze er zo leuk uitzien…!
Grappig hoe je, zonder echt een doel, nu zulke leuke om gehaakte bloempotten hebt!

-Advertise-


Strubbelingen

Op Facebook kreeg ik een aantal keer de vraag of ik het patroon ook heb. Het patroon heb ik, maar heeft ook tijd nodig om uitgewerkt te worden tot een patroon dat jij ook kan begrijpen. 🙂 Ik maak tijdens het proces altijd aantekeningen. Maar denk ook vaak: ‘dat onthou ik wel’. En dat is niet altijd zo 😉 Daarnaast is de video kaart van mijn PC stuk, nog geen jaar oud…balen zeg! Hierdoor moet ik op andere manieren mijn blogbericht en patroon uitwerken. Daardoor is het wat stiller van mijn kant…! Op dit moment is hij retour gezonden naar de fabriek en ik hoop dat ik hem snel gerepareerd terug heb!

Gratis patroon gehaakte bloempot mandjes

Om het patroon te checken, haakte ik er daarom nog 1; dit keer met wit textiel garen. Dit textiel garen was iets dikker, maar wel ook op naald 10 gehaakt. Bij de witte versie koos ik voor een iets makkelijkere versie. Bij de roze mandjes heb ik het patroon, wat je aan de zijkant ziet, ook al aan de onderkant gebruikt. Echter is dit wat moeilijk om duidelijk in het patroon te omschrijven en daarom heb ik in het patroon voor jou de onderkant beschreven met gewoon stokjes, en de zijkant het leuke patroon wat je op de foto kunt zien!

Mijn bloempotten met een doorsnede van 19,5 cm passen er perfect in! Dit staat niet in de patroonbeschrijving, maar is natuurlijk handig om te weten.

Hoewel ik de mand nog een keer heb gemaakt, met het idee om een zo goed mogelijk patroon aan te leveren, kan er misschien toch nog een foutje inzitten. Wil je het mij dan laten weten? Dan kan ik het aanpassen!
Liefs,

ZusjeKnus!

12 Comments

 1. Ik zou zeggen: Project geslaagd. Het kan zo heel goed in het interieur. Een paar jaar geleden zouden we onze neus ervoor hebben opgehaald.

 2. Ik heb net je hele blog bekeken. Mijn complimenten. Je maakt niet alleen mooie/leuke dingen maar ik heb zitten genieten hoe leuk je alles op de foto zet.

 3. Dankjewel Inge! Ja super balen, hij was al eer ronde weggeweest, alleen een update gekregen, daar had ik natuurlijk niets aan en ik denkt dat ze de monitor niet eens hebben aangesloten op een beeldscherm…er was niets veranderd maar de problemen waren zelf meer! Nu al drie weken weg en nog niets vernomen…hopelijk heb ik hem snel weer retour!!!

  Bedankt voor je reactie! Liefs Marijke

 4. ja dat is met alles hé, momenten dat je het super vind en momenten dat we ons neus er voor ophalen! Wat is een mens toch veranderlijk!

 5. Dankjewel voor de lieve reactie! Ik vind het heerlijk om een mooi plaatje te maken! Ik heb net een nieuwe camera en met een boek uit de bibliotheek probeer ik nu mijn spiegel reflex camera onder de knie te krijgen hihi

 6. Ja mooi die plant he! Vind het zo leuk dat de plant zo paarsige gloed heeft!!
  Dankjewel Sigrid, ik hoop dat jij ook van je weekend heb kunnen genieten!!

 7. Zojuist kwam ik het haakpatroon van je bloempotjes tegen. Ze zijn superleuk! Ik plaats morgen een linkje op mijn site.
  Groetjes,
  Lisa

Write A Comment

Pin It