Al eerder haakte ik voor mijn zus een dekentje met deze steek. Als je het leuk vindt, kun je dit HIER terug lezen. Echter nu haakte ik er één voor mijn eigen komende baby: 1 november ben ik uitgerekend! En de tijd vliegt, want ‘opeens’ ben ik alweer aangekomen bij het laatste trimester van mijn zwangerschap!
Dit babydeken is nu klaar: lekker op tijd zodat ik nog meer leuks kan maken. Als jij dit deken met dit formaat ook wil maken kan dat! Ik vertel jou hoe jij dit deken kunt haken.

Begin dit jaar -ik wist nog maar kort dat ik zwanger was, kocht ik bij Wolplein garen. Speciaal voor een babydeken. Ik wist dat ik voornamelijk met één kleur wilde werken en ik wilde wat anders. Zo vind ik van die oranje tinten prachtig en ben ik weg van de herfst: om het weer en om de kleuren! En gezien 1 november nog midden in de herfst is, kan ik heerlijk in allerhande herfstkleuren werken! Destijds wist ik nog niet wat het geslacht van de baby is, nu wel: een meisje! Maar ik denk dat deze kleur erg mooi is voor onze komende baby meisje!

Benodigdheden:

 • 16 bollen Epic van Yarn and Color.
  Kleur 024 Chestnut
 • 1 bolletje Epic van Yarn and Color.
  Kleur 007 Cigar
 • Haaknaald 5 (opzetten met haaknaald 6 of 5.5)
 • Schaar
 • Stopnaald

Afmetingen deken:

Lengte: 90 cm
Breedte: 80 cm

Beschrijving De patroonsteek is een veelvoud van 3 steken.
Toer 1: Haak 120 lossen. met naald 5.5mm of naald 6mm
(Meer of minder, net hoe groot jouw deken moet worden, het aantal steken moet deelbaar zijn door drie)

Toer 2: Haak 2 stokjes in de 3e losse vanaf de haaknaald. (Sla 2 lossen over, haak in de volgende losse 1 vaste en 2 stokjes)
Herhaal ( – ) Eindig de toer met het overslaan van 2 lossen en haak in de laatste losse 1 vaste. Haak 2 losse (staat gelijk aan een vaste), keer om.

Toer 3: Haak 2 stokjes in de eerste vaste. (Sla 2 stokjes over, haak 1 vaste en 2 stokjes in de volgende vaste)
Herhaal ( – ) Eindig met 1 vaste in de top van de keerlossen. Haak 2 lossen, keer om.

Toer 4. Herhaal toer 3 tot de gewenste maat. Hecht af.
Ik gebruikte 15,5 bol met de hoofdkleur Chestnut.

Afwerking
Als ‘finishing touch’ haakte ik dezelfde steek ook nog rondom, dit is even zelf opletten waar je steekt aan de zijkanten, zodat er genoeg ruimte tussen de stekengroepjes zitten, anders gaat hij rimpelen/ trekken.

Hoe is jouw deken geworden? Laat het mij zien: je kunt mij een e-mail sturen of je tag mij op facebook of Instagram.
Op Instagram kun je de #zusjeknusdesign en/of #zusjeknus gebruiken!

Veel Liefs,
Marijke @zusjeknus!

2 Comments

 1. Ilse (by-ik.blogpsot.nl) Reply

  De deken is prachtig. Zowel de kleur als de steek. Zo mooi deze eenvoud.
  De steek lijkt erg op de steek die ik gebruikte voor een dekentje. Daar ben ik ook zo blij mee.
  Bedankt voor ‘t delen.
  Je gaat vast nog meer moois haken voor jullie mini-meisje.
  Groet, Ilse

 2. Montse Van zeeland Reply

  Ook ik heb deze mooie deken gemaakt.
  Het is me gelukt.

Write A Comment

Pin It