De omslagdoek met het schelpjes motief haakte ik met ‘Drops baby Merino’. Wat is dit een super zachte wol!! Deze zal ik zeker nog een keer kopen. Nog wel afwachten of hij ook mooi zal blijven, maar wat betreft zachtheid is hij voor mij één die ik zo nog een keer zou kopen!
Het garen bestaat uit 100% merino wol. De wol wordt aangeraden voor haaknaald 3, ik haakte deze omslagdoek op naald 3,5

Instagram meeting

In Januari had ik een leuke ontmoeting met mensen van Instagram. Dit was heel leuk! Mensen die ik alleen via de social media kende, ontmoette ik daar in het echt: het had wel wat weg van een gemaskerd bal: ‘wie zit er achter welk account?’ De ontmoeting vond plaats in Zaltbommel, bij Wolplein. Tjonge, wat hebben ze daar een hoop wolletjes en garens… Ik voelde mij als een kind in een snoepwinkel!!
Voordat ik ging heb ik een patroon uitgekozen zodat ik wist wat ik nodig had. En dan de kleur nog!

Kleur

Toen ik aan het zoeken was, stond ik uiteindelijk met twee kleuren in mijn hand: een groene en een paarse kleur… Ik kon niet kiezen! Eén van de dames zei toen: waarom kies je niet voor één kleur waar je dan de rand mee haak? Ach… waarom ook niet? Eigenlijk wel leuk om het idee van een ander toe te passen en zie hier het resultaat! Ik ben heel blij met deze mooie omslagdoek! En zo zacht!!

Strand

Afgelopen zondag zijn we met het gezinnetje lekker even naar de zee geweest…!
Wat was het toch lekker weer. En hoewel ik dacht dat het aan zee nog best fris zou zijn, was dit geenszins het geval! De kinderen speelde heerlijk in het zand en kwamen om beurten hun schatten aan papa en mama showen: ‘kijk eens wat een mooie schelpen!’
We hebben genoten. Ik had mijn omslagdoek om en heb even wat plaatjes gevangen met mijn camera 😉

Jute touw

Op dit moment ben ik weer met van alles bezig. Zo heb ik met jute gehaakt, ben ik bezig met een eigen ontwerp jurk en daarnaast ben ik gewoon met teveel projecten tegelijk bezig. Maar goed, dat moet ik maar accepteren aan mezelf: dat hoort gewoon bij mij, maar volgens mij ook bij het haken. Ik zie meer mensen die aan haken doen die aan dit kwaaltje lijden… 😉  

Hoe is dit bij jou?

 
 
 
 
 

12 Comments

 1. Dat lijkt me een heel fijne omslagdoek, ik geloof je onmidddellijk als je zegt dat het super zacht is.
  Ik ben het liefst met 1 project tegelijk bezig, slechts in hoge uitzondering wijk ik hier vanaf. Momenteel toevallig: het haken van amigurumi lukt nu even niet altijd, dus heb ik er een soepele sjaal naast, die niet veel van mijn handen vergt. En soms komt er een cadeautje tussendoor, ja dat gaat dan even voor.

 2. Wat is je sjaal/omslagdoek mooi geworden. De keus voor èèn kleur en de rand in andere kleur is denk ik ook het allermooist. Jaaa die nieuwjaarsborrel bij wolplein staat ook nog steeds in mijn geheugen….was erg fijn en leuk om zoveel mensen te ontmoeten die dezelfde passie hebben. Ik ben ook iemand die met te veel projecten tegelijkertijd bezig is…ik vind het een valkuil omdat het ook weleens voor de nodige onrust (in mijn hoofd) zorgt. Maargoed zo te lezen hebben meer creatieve mensen hier last van 😉 lieve groetjes Tertia

 3. Wat een prachtige sjaal geworden. Echt mooie kleuren! Op dit moment ben ik ook bezig met Drops Baby Merino, en inderdaad… het is gewoon goddelijk zacht! Ik haak er een paar lange sokken van. Super leuk!

  Lieve groetjes Inge

 4. Haha, ja heel herkenbaar: ik heb meestal ook wel meerdere projectje tegelijk lopen. Soms blijft het 1 langer liggen dan het ander of verdwijnt er iets in een mandje met dingen waarvan ik me af vraag of ze ooit nog af komen…
  Je omslagdoek is prachtig en ziet er inderdaad superzacht uit!
  Groetjes

 5. Hij is erg mooi geworden. En de rand maakt hem helemaal af. Ik probeer me wel zoveel mogelijk op 1 project te richten… anders ben ik bang dat ik het nooit af maak.
  Fijn weekend!
  Groetjes Lisa

 6. Wat knap dat je dit kunt! Ik ben soms iets te impulsief en wil dan zoveel! Lastig als je werkje niet goed lukt door je handen! Geniet lekker van het maen van je sjaal!!

 7. Damkjewel voor je lieve compliment Tertia! Ik denk het stiekem ook, net wat speelser!
  Heel herkenbaar over dat onrust in je hoofd! Zeker als ik ook nog eens op pinterest ga rondneuzen haha En inderdaad: dat zijn gewoon hele creatieve hoofden 😉

  Liefs!

 8. Ow wat leuk: sokken haken!! Ik wacht af op je resultaat!! Wil dat ook nog wel eens proberen. Met deze wol zullen je voeten genieten 😉

  Liefs!

 9. haha dat mandje…! Ik heb een aantal mandjes en tasjes… (blush) maar fijn te lezen dat het volgens mij toch een haak kwaaltje lijkt te zijn!

  Dankjewel voor je lieve compliment!

  Liefs!

 10. Zo fijn als dat lukt Lisa! Ik ben daarom dit blog begonnen: ik moet van mezelf 'het af hebben' voordat ik het mag plaatsen hier. En dat werkt eigenlijk wel!

  Liefs!

 11. Mooie kleurencombi! Meestal ben ik niet zo van paars, maar dit vind ik wel erg mooi. En het garen lijkt me heerlijk zacht!

  Fijne dag!

  Liefs Marjolein

Write A Comment

Pin It