Dit is mijn laatste maaksel. Een gehaakt jasje voor mijn 3 jarige dochter. Al vaker -bij het zien van dit soort schattig gehaakte jasjes- dacht ik ‘dat wil ik ook nog eens haken’! En nu ik dat gedaan heb, ben ik ook zo blij dat ik eraan ben begonnen. Lees maar snel verder, dan kun je lezen hoe ik dit gehaakt jasje maakte, wel garen ik heb gebruikt en natuurlijk waar je dit patroon kunt vinden!

Gehaakt jasje- Het patroon

Het patroon van dit gehaakt jasje, heb ik enigszins naar mijn hand gezet. Mijn dochter is 3,5 en draagt maat 98/104. Ik heb het patroon van maat 56 gevolgd en heb wol van de zeeman gebruikt en gehaakt met haaknaald 5. Uiteindelijk is de maat nu goed, maar dat koste wel enige inspanning.Het patroon komt uit het blad
‘ Drops Design’, maar is ook op de site terug te vinden.
Dit is het patroon: Patroon/ Pattern

De afwerking

In eerste instantie bevestigde ik houten knoopjes in twee rijen. Echter was ik hier niet tevreden over. Ook zaten ze er scheef op, dit irriteerde mij. Op pad gegaan voor geschikte knoopjes en uiteindelijk vond ik deze leuke mint groene knoopjes bij de stoffen kraam in Sliedrecht. Nu ben ik echt tevreden, wat mij betreft klopt het jasje nu!

 

Write A Comment

Pin It