Ken je dat gevoel? Je hebt zo iets leuks, maar kan het nog niet vertellen! Voor de mensen die mij kennen, die weten dat ik daar veel moeite mee heb. Maar als iets niet mag, dan doe ik het ook niet. En eerlijk is eerlijk, het geeft wel zo een leuk verrassingseffect! En als je het dan mag delen…! 
Lees maar snel verder! Het gaat namelijk over het onderwerp ‘gehaakte dromenvangers gratis patronen’

Samenwerking

Vorge maand kreeg ik een e-mail van Claudia van de Kreafabriek. Zij vroeg mij of ik het leuk vond een kleine samenwerking te doen!
Ik voelde van alles, ik was blij en vond het zo leuk dat ze aan mij dacht. Maar tegelijkertijd was ik bang dat ik dat helemaal niet kon! Ik had zo’n drie of vier weken om de twee patronen aan te leveren en voor mij was dit de eerste keer dat ik voor een datum een patroon af moest hebben.
Dromenvangers zien er zo mooi uit en nog niet eerder haakte ik er één zelf, laat staan er één ontwerpen! Maar ik ging er voor!

-Advertise-Gehaakte dromenvangers- gratis patronen!

En wat was ik daar blij mee, helemaal toen er een dikke enveloppe door de brievenbus viel. Een grote stempel van de Kreafabriek liet mij al weten waar deze vandaan kwam.
Snel maakte ik het pakket open en werd zo blij van de inhoud! Lintjes…veertjes….twee bollen Durable garen….precies! Materiaal voor het maken van de dromenvangers!

Zeeuwse knoop

Voordat het pakket binnen kwam heb ik al van alles bedacht wat ik wilde maken.
Ik heb vier zussen en één daarvan woont in Zierikzee. Al een paar keer kreeg ik -of mijn kinderen- een cadeautje met een Zeeuws tintje. Zo kreeg mijn dochter eens een Nijntje boekje in het Zeeuws. En geloof mij: als ik het boekje voorlees dan heb ik zelf het meest plezier 🙂

Ook heb ik eens een zeepje gekregen in de vorm van een Zeeuwse knoop. Die vind ik erg mooi en vormt de basis van mijn eerste patroon!

 -Advertise-


Om de knoop te symboliseren, gebruikte ik als basis een kraal. Rond deze kraal ben ik de dromenvanger gaan haken. Ik wisselede katoen garen van het merk Durable af, met het Glam garen van het zelfde merk. Glam zegt het al: er zit een glinstering in verwerkt. In het patroon vertel ik wanneer je welk garen kunt gebruiken voor het zelfde effect als mijn dromenvanger.
Het patroon deel ik met jullie gratis. Als je hem maakt en ook deelt, zou het lief zijn als je verwijst naar mij en de Kreafabriek!
Patroon Zeeuwse knoop dromenvanger:

Spinnenweb

Het tweede ontwerp duurde lang voordat ik wist wat ik wilde. Ik ging het patroon van een kleedje uit een oud Durable boekje bewerken…zonder succes…. dit leerde mij dat ik dit niet moet doen en gewoon op mezelf moet  vertrouwen. Op een avond uit mijn werk begon ik ‘gewoon’ met haken en als een spinnetje die met gemak zijn web maakt, kwam ook bij mij dit web aan draden naar buiten! Ik ben er heel blij mee en vind het resultaat heel gaaf! Ik hoop dat jij dit ook vind en deze dromenvanger(s) ook wil maken!
Patroon WEB dromenvanger:

Kreafabriek

Hou je de website van de Kreafabriek ook in de gaten?! Want dan kun je deze zomer heerlijk veel dromenvangers maken!! De komende vier donderdagen komt er weer een nieuw patroon online van nog vier andere ontwerpers! Hoe leuk is dat! Ook kun je op de website van de Kreafabriek interessante achtergrond informatie lezen over dromenvangers, daarnaast vind je bij de Kreafabriek al de benodigdheden om de dromenvangers te kunnen maken en dat niet alleen, ze hebben ook een groot assortiment van wol, garens, stoffen, naalden en ga zo maar door. Ook is er een blog waar leuke acties en gratis patronen te vinden zijn!
Website Kreafabriek:
Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt! Heb jij ook al eens een mooie mandala of dromenvanger gehaakt? En hoe vind jij dit om te maken?
Liefs,
Zusjeknus

11 Comments

 1. Wat leuk die Zeeuwse knop dromenvanger. Ik liep er al een tijd over te denken om een dromenvanger te maken met een Zeeuwse knoop. Nu kan ik dus zo beginnen.

 2. Mooie dromenvangers. Leuk om het verhaal achter jouw dromenvangers te lezen. Ook al heb ik weinig met het Zeeuwse, toch is die dromenvanger mijn favoriet.
  Mooie samenwerking tussen jou en de Kreafabriek.

  Groetjes, Margaret

 3. Dankjewel Margaret! Deze is ook mijn favoriet! Ik moet zeggen dat ik daar ook met meer overgave en passie aan heb gewerkt… Kun je zien dat liefde en aandacht veel doet 🙂

 4. Ik vind ze allebei mooi! De Zeeuwse is sierlijk en verrassend, het spinnenweb is strak en mooi in zijn eenvoud. Goed gedaan!

 5. Wat een prachtige dromenvangers. Vooral de Zeeuwse knoop vind ik een mooi ontwerp. Knap gedaan en bedankt voor het delen van het patroon.
  Groetjes Lisa

 6. Heel mooi! De een sierlijk en de ander eenvoudig. Met mooie verhalen erbij …
  De laatste zie ik al helemaal voor me op de slaapkamer van dochterlief. Ik ga gauw het patroon opslaan. Bedankt voor het delen. Hartstikke leuk!
  Groet, Ilse (by-ik.blogspot.nl)

 7. Eerlijk, ik ben echt op zoek naar een mooie dromenvanger? Die spinnen versie van jou vind ik echt heel mooi! Mandala's zijn altijd mooi om te haken en om naar te kijken.

  Fijne groetjes Sofie

 8. Ha Ilse!

  Wat leuk om te lezen dat je zo mooi vind! Ik ben benieuwd of je ze gaat maken en hoe ze bij jou worden!

  Lieve groet,
  Marijke

Write A Comment

Pin It