Omdat bij een lang project,  bij mij de interesse ook met iedere steek wat afneemt, ben ik meestal met meerdere projecten bezig. Bij mij komt er een golf van ontspanning als ik een nieuw project start en hoe ik dit gevoel lang kan vasthouden weet ik nog niet. En bij het starten van een langdurig project, begin ik dus ook wat nieuwe korte projecten.
Dus deze week een kort project van een gehaakte armbandje en een gehaakt hoesje voor je mok!

 

De euforie van en een nieuw project en de euforie van een afgerond werkje!

Gehaakt armbandje

Ik heb ondertussen door dat ik gewoon wat kleine tussen door wer
kjes moet doen; zoals dit armbandje. Het patroon staat in een boek ‘Haken en Kleur Buiten’ van Saskia Laan en Claire Boeter en is zo af! 
Bij de action kocht ik vorig jaar al eens een zakje met van die kleine bolletjes katoen garen. Dit garen gebruikte ik voor het armbandje. Toen ik van de week bij de action binnen liep, zag ik weer een nieuwe voorraad liggen in nog meer andere kleuren. Deze kon ik niet weerstaan en  heb deze ook mee genomen..!
Bij het eerste armbandje kwam ik tot de conclusie dat hij echt te groot was voor mijn wat nederige polsen. Ik haakte hem wel af, maar wist direct dat ik een wat smaller exemplaar wilde maken.
Dus uit hetzelfde boek haakte ik een smaller armbandje en deze is super en zit super en ik heb deze dus regelmatig om.

 Juf en meester dag

Mijn oudste dochter heeft vakantie en zal na de vakantie naar groep 2 gaan. Zo vlak voor de vakantie hebben de kinderen een ‘meester en juffen dag’. Op zo’n dag worden alle verjaardagen op één dag tegelijk gevierd. Echter de avond ervoor bedacht ik mij dat ik nog geen cadeau had voor de juf… Daarmee werd er een extra beroep gedaan op mijn creativiteit en gelukkig was ik inventief genoeg om wat in elkaar te fröbelen met de middelen die ik in huis had. De klok had namelijk al 21:00 geslagen (figuurlijk, hij tikt bij mij alleen) en dan zijn de winkels toch echt wel dicht. Ik bedacht mij dat ik de armband die voor mij te groot was, de juf misschien wel zou passen. Maar jah, zij zit misschien helemaal niet wachten op zijn gehaakt armbandje.
Dus ik dacht verder na en bedacht dat juffen altijd wel thee of koffie drinken. Op Pinterest had ik al wel eens van die leuke granny’s voor om een mok gezien. Zo kun je de nog hete mok wel vasthouden, zonder je handen direct te verbranden. Ik offerde een mok van mezelf ervoor op… 🙂 Moest er wel een bandje aan haken zodat hij goed om de mok zou passen en zorgde dat er een mooi knoop gaatje ontstond zodat hij met een houten knoopje gesloten kon worden.
En Kijk eens wat een mooi exemplaar het is geworden!
Ik denk dat ik de rest van mijn kopjes ook zo’n leuk hoesje ga geven!
Wat vind jij? Is het een geslaagd cadeau? Heb jij ook al eens zo’n ‘jasje voor om je mok’ gehaakt? Of misschien hou je er wel helemaal niet van… dat kan natuurlijk ook gewoon 😉
Liefs,
Zusjeknus20 Comments

 1. Wat een gezellig cadeautje is het geworden!
  De armband past goed bij je slanke polsen, mooie kleuren heb je er voor gekozen.

 2. Mooi gehaakt armbandje..en die mok is ook heel leuk geworden..meerdere keren al aan zoiets begonnen maar meestal haal ik het toch weer uit..misschien deze eens proberen..ziet er leuk uit..

 3. Haha herkenbaar gevoel dat je helemaal happy wordt van het beginnen aan een nieuw patroon. Alleen heb jij dan niet als je dan ergens anders aan gaat beginnen dat het oude nooit meer af komt? Ik heb zo een paar projectjes liggen namelijk.
  Dat armbandje lijkt me prettig zitten. Leuk idee.
  Groetjes Lisa

 4. Leuk armbandje en een tof cadeautje voor de juf! Ook hier komt er een gehaakte cadeautje voor de juf. 🙂
  Ik heb precies hetzelfde met omvangrijke projecten, heb ook altijd behoefte aan wat afwisseling. En als er een te lang blijft liggen, dan haal ik het uiteindelijk vaak weer uit. Blijkbaar is het dan niet leuk genoeg om af te maken.

 5. Wat een leuk cadeautje voor de juf!
  En armbandjes kun je nooit genoeg hebben. Jij bent een mooie exemplaar rijker.
  Groet, Ilse (by-ik.blogspot.nl)

 6. Dag Marijke! Ik ben zelf juf en ik zou het een superleuk cadeautje vinden! Heerlijk, iets zelfgemaakts, en het ziet er heel mooi uit! Ik ga er zelf eentje maken, over twee weken, als de zomervakantie begint…
  Groetjes van Marjet🍒!

 7. Wat een leuk idee om zo'n mok cadeau te doen! Hij staat ook al een tijdje op mijn lijstje, lijkt me heel handig. Misschien een leuk projectje voor de herfst 🙂 Je armbandje is ook heel leuk geworden! Dat boek heeft mijn moeder ook, toch maar weer eens in spieken!

 8. Leuk om terug te horen dat je het mooi vind! Ik ben benieuwd of er uiteindelijk bij jou een mok ook bekleding krijgt 🙂

  Liefs!

 9. uhm…ja dat heb ik ook haha En dan weet ik dus niet meer met welke naald ik nu toch verder moest gaan!
  Jij zal misschien hier nog meer last van hebben: jou site staat vol met mooie projecten waar aan begonnen moet worden! 🙂

 10. wow Daphne, dat je het ook nog uithaald! Dat doe ik niet veel. Hoewel ik nog wat verouderde projecten heb liggen waar de gedachte ook is geweest het uit te halen. Erg leuk en fijn te lezen dat mijn verhaal toch wel herkenbaar is voor velen 🙂

  Liefs!

 11. Marjet wat leuk! Fijn te horen dat een Juf dit kan waarderen! Heerlijk vakantie nu! Lekker genieten van je vrije tijd en je haakwerk!

  Liefs!

 12. Een boek zelf hebben is echt wel handig he! Soms haak je er jaren later toch weer uit! En wat je zegt: vooral in de herfst zijn dit zulke fijne projecten!

 13. Haha ja, dat had ik laatst… toen dacht ik neeeee… er klopt iets niet… volgens mij heb ik de verkeerde naald te pakken.
  Ja ik moet me altijd wel heel erg inhouden hoor om niet iets nieuws te beginnen voor het oude af is.

Write A Comment

Pin It