Wat een heerlijk patroon is deze driehoek uit het boek ‘Alles is haken’ van Saskia Laan. Alle driehoeken vormen uiteindelijk de basis voor deken!
Ik moet zeggen dat ik het deken nogmaals haak en dan met beter garen, namelijk van ‘scheepjes’. Deze is gehaakt met ‘soft’ van de Zeeman en dat is goed, maar ik betwijfel of hij mooi zal blijven. Dit zal dus voornamelijk een sier dekentje worden; des te minder snel zal hij slijten. Het wol van scheepjes voelt goed aan en zal hopelijk tot in lengte van dagen mee gaan ūüėČ
Voor de kleuren gebruikte ik mint, groen, grijs en zwart. Laatst genoemde ‘kleur’ vond ik wat spannend, maar zie:¬†de deken krijgt¬†gelijk een wat pittige uitstraling! Blij met de kleurkeuze!
Het deken is al behoorlijk groot, maar wilde graag ook weer wat afwisseling, dus haak ik ook weer verder met andere werkjes. o.a. de omslagdoek die je op de buiten foto over de bank zie hangen. Deze ronde ik vandaag af en zal ik snel ook wat over vermelden!
Ook wil ik graag Sigrid bedanken voor het ‘One Lovley Blog Award’. Zo lief! Ik vind het wat lastig om de regels van deze nominatie uit te werken en heb pogingen gedaan… Maar er komt niet makkelijk iets uit. Daarom wil ik je in dit blogbericht¬†bedanken voor het lieve compliment. Als ik iemand zou nomineren ben jij het. Via je blog merk ik al je vriendelijkheid! En dan hebben we nog niet gesproken over je creativiteit! Nogmaals bedankt voor de nominatie!
Liefs!
ZusjeKnus!
***English***
What a lovely pattern; the triangle blanket from the book of Saskia Laan. The name of this book is ‘Alles is haken’. In English you say: ‘Everything is crocheted’. All triangles ultimately form the basis for this blanket.
I have to say that i make this blanket for the second time. Not the blanket on this picture! I bought better yarn from the brand ‘scheepjes’. This blanket is crocheted with ‘soft’ from ‘de zeeman’. I think¬†that this yarn is not good for a long time. So this will be a decorative blanket. I think it looks beautiful in my room, so the other one can be used..!
The colors i chosen is mint, green, gray and black.¬†I find it exciting¬†to use the¬†black ‘color’. But look: the blanket gets like a spirited appearance!¬†So i’m happy with the colors i choice.
The blanket is already pretty big, but i wanted to crochet another pattern for the variety. So i also crocheted a shawl. You can see the shawl on one of the pictures. Today i also finished the shawl! So soon you get an update from that!
With Love,
Zusjeknus!

 

Write A Comment

Pin It