Ken je dat gevoel: je bent zo blij met het resultaat van je gemaakte werk dat je bijna moeite hebt om hem weg te geven? Dat heb ik met dit babydeken gehad! Hoewel mijn schoonzus en broer er heel blij mee zijn hoor! En dan ben ik natuurlijk ook heel blij! Ik haakte dit deken voor mijn neefje, de vierde zoon van mijn broer, die eind November is geboren!

-Advertise- 


Oefenen

Van de zomer ben ik al gaan oefenen met ander -goedkoop- garen en om de steek goed onder de knie te krijgen. Dat kun je hier lezen. En door het resultaat van dit dekentje ben ik zeer gemotiveerd om dat andere dekentje ook verder af te gaan maken! Want deze ligt nu aan de kant en bij het zien van dit resultaat is dat toch wel jammer!

Kleurkeuze babydeken

Voor de kleuren heb ik gekozen voor drie tinten uit de collectie van ‘scheepjes’; ‘softfun’. De kleuren heb ik in rechte banen aan elkaar gehaakt, zodat het een redelijk rustig effect zou houden.In overleg met mijn schoonzus hebben we gekozen om de driehoeken met de lichte grijze tint te gaan verbinden.

Patroon babydeken

Het patroon komt uit het boek ‘Alles is haken’ van Saskia laan. Daar zijn het alleen ‘driehoeken’.
Omdat ik het deken echt vierkant wilde hebben, maakte ik de driehoek aan de zijkanten zo, zodat hij uiteindelijk vierkant is geworden!

-Advertise-


Krijtbord

Bij de ‘Wibra’ kocht ik een houten krijtbordje en schreef zijn naam erop, deze er leuk bij gedaan.
Altijd leuk zo’n krijtbordje. De achterkant van dit bordje is een prikbord, een veelzijdig bordje dus!

En dit is het resultaat! Mooi he?!

Liefs,
ZusjeKnus

-Advertise- 


 
 
 

13 Comments

 1. Heel mooi! De kleuren zijn goed gekozen en ook het patroon van de ruiten is mooi, inderdaad rustig zo ondanks dat het 3 kleuren zijn. En ja, ik heb het ook hoor, dat ik soms moeilijk afstand kan doen van een creatie 😀 Dan zet ik het gewoon heel pontificaal op tafel zodat ik er veel naar kijk en dan kan het na een tijdje veel makkelijker weg XD

 2. Ik ken dat gevoel. Hier in huis liggen altijd diverse projecten te pronken die af zijn en waar ik nog geen afstand van kan doen. Maar dan opeens is toch alles weer vertrokken. Daarom zo leuk dat je op je blog nog eens terug kan kijken.
  Ik vind je deken prachtig. Mooi patroon en mooie kleuren. Weer eens iets anders.

 3. Heb je laatste foto gepind, zo mooi grafisch!
  Het dekentje is fantastisch geworden en nog proficiat om voor de 4de keer tante te worden!
  Groetjes, Sigrid

 4. Een heel mooi cadeau! Ik kan me voorstellen dat het weggeven ervan even slikken was. Al zal je vast heel trots zijn als je jouw lieve, kleine neefje in zijn bedje ziet liggen onder dit mooie dekentje.

 5. hihi heel herkenbaar, de dagen voordat ik hem zou weggeven heb ik hem zo gehangen dat ik er heerlijk naar kon kijken!

  Dankjewel voor je lieve reactie en compliment! Liefs!

 6. Dankjewel Corrie! Precies wat je zegt: wat is het heerlijk om via je blog, instagram etc. heerlijk de foto's terug te kijken. Ik vind het ook heerlijk om 'andermans' werkjes te bekijken!
  Liefs!

 7. Wat leuk! Prachtig compliment geef je mij daarmee!
  Dankjewel! Uit mijn eigen gezin mag ik zelfs al 10 keer tante zijn! (wow!) hihi

Write A Comment

Pin It