Tante

Op 6 Juni 2016 is mijn oudste zus (ik heb er nog 4 🙂 ) uitgerekend van haar 4 kindje. Erg leuk weer! Van deze zus werd ik ook als eerste tante; destijds was ik 15. Wat was ik toen blij! Vond dat zo bijzonder! Tenslotte ben ik zo ongeveer de jongste en op je 15e maak je de komst van een baby op een andere manier mee dan wanneer je 7 bent. Ondertussen ben ik bijna 27 en heb ik zelf ook twee prachtige dochters in mijn armen mogen sluiten. Met de komst van dit kindje zal ik 11 ‘tante zeggertjes’ hebben!

Met liefde handgemaakt

Ik kan mij nog herinneren dat ik vroeger voor deze zus een sjaal wilde breien. Begonnen ben ik wel, maar ik eindigde met meer steken dan ik startte en dat demotiveerde mij toen zo dat ik stopte. Maar nu mag ik haar toch iets handgemaakts gaan geven. Geen sjaal die uitloopt en nooit afkwam, maar deze prachtige baby deken! Hij is volledig af en ik kan niet wachten tot ons nieuwe nichtje of neefje in het wiegje ligt onder dit dekentje.

Beschrijving

 
De kleuren heb ik samengesteld a.d.h.v. een uil die ze al cadeau heeft gehad van mijn andere zus. Mintgroen, grijze en beige. Ik gebruikte van het merk Katia de ‘Mississippi 3’.Op een bepaalde manier lijkt de kleur grijs een beetje roze, maar het is toch echt grijs!
De steek die ik heb gebruikt heet ‘Diepe chevrons’ en staat beschreven in ‘De Haak Bijbel’. Het duurde even voor ik echt de steek zo doorhad dat er ook lengte werd gecreëerd. Dit kwam omdat hij erg opkrulde. Ik dacht dat ik niet goed ging, dus haalde ik het weer uit en startte opnieuw… Wat dat betreft ben ik behoorlijk gegroeid, ik geef niet op en trek het gewoon uit en begin net zo vaak opnieuw tot ik het vertrouwen heb dat het goed gaat!

Sowieso merk ik dat het beter is om met een grotere naald te startten; dan kan ik de eerste toer veel makkelijker en luchtiger opzetten. Maar dit patroon krult dus sowieso wat om wanneer je hem gaat haken, dus laat, wanneer je dit patroon ook volgt, je dat niet tot de beslissing laten komen om meerdere malen opnieuw op te zetten…. Dat deed ik dus wel…. 😮
Met het eind resultaat ben ik uiteindelijk tevreden.
Oordeel zelf maar wat je ervan vind! Misschien inspireert het je om ook met dit patroon een dekentje te haken! 

 

Liefs!
ZusjeKnus

 

1 Comment

  1. Wat is de afmeting van het dekentje en weet je nog hoeveel bollen je gebruikt hebt?

Write A Comment

Pin It