Al eerder haakte ik voor mijn oudste dochter een jurkje met het prachtig garen van Fonty. Ik koos -voor het haken van dit jurkje, voor Fonty- Ambiance. Dit is van 100% wol en ondanks dat, toch geen erg kriebelend garen. Ik wilde dat de jurkjes van de meisjes zou matchen, maar ook net anders van kleur zou zijn! Dus koos ik voor Louisa voor een paarse kleur -dat staat zo mooi bij haar wit blonde haren en voor Elice voor een oud roze tint. Ik ben erg blij met deze keuze!

Hoewel het jurkje van Louisa al sinds april af is, ben ik voor het jurkje van Elice pas eind van de zomer begonnen. Eigenlijk niet zo handig, maar goed, voor mij kwamen er zoveel onverwachte zaken tussendoor! En nu is ook het ontwerp voor maat 110 klaar en kun je deze -als jij ook zo’n lief jurkje voor iemand wil maken, deze kopen in mijn Etsy-shop! Je kunt na het betalen zowel maat 110 als 122 downloaden!

Dit patroon beschrijft hoe je dit jurkje moet haken, inclusief een haakdiagram. 
Het PDF bestand -wat je kunt downloaden zodra je hebt betaald, omvat 11 pagina’s. Het patroon is door 3 testers proef gehaakt en dus getest! 

BENODIGDHEDEN
– Haaknaald 4 mm 
– Haaknaald 4.5 mm 
– Fonty Garen: 6 Bollen Fonty- Ambiance: 
100% Wol 50g= Ongeveer 120m 
– Steken Markeerder 
– Stopnaald
– Schaartje 
– Knoopje

Maat leeftijd: 5 jaar 
Maat: 110 
Borstwijdte: 58 cm 
Lengte jurk -gemeten vanaf de halslijn: 50 cm

Maat leeftijd: 6/7 jaar
Maat: 122
Borstwijdte: 62 cm
Lengte jurk- gemeten vanaf de halslijn: 56 cm

GEBRUIKTE STEKEN

  • Losse
  • Lossen ketting
  • Halve Vaste
  • Vaste
  • Stokje
  • Cluster van 2 stokjes/ 2 niet afgemaakte Stokjes.

Link naar het patroon:

Patroon Fonty-Dress Maat 110 en 122!

Als jij dit jurkje ook wilt haken, ga dan snel naar mijn Etsy-shop! En als de jurk klaar is: laat je het mij dan zien?
Je kunt mij een e-mail sturen of je tag mij op Facebook of Instagram.
Op Instagram kun je de #zusjeknusdesign en/of #zusjeknus gebruiken!

Veel Liefs,
Marijke @zusjeknus!

Write A Comment

Pin It