Dit is de omslagdoek die ik afgelopen December haakte. Ik ben er erg tevreden en blij mee.  In dit bericht zal ik je uitleggen hoe je zelf ook zo’n mooie hippe omslagdoek kunt haken! 
Let wel op: het basis patroon is een patroon in het Engels, echter is er door het gebruik van een duidelijke foto tutorial uitleg gegeven aan het patroon, dat ik het vertrouwen heb dat je daar wel uit zal komen!

Benodigdheden:

  • 4 bollen Royal creme van de Zeeman;-
  • 1 Bol mintgroen;
  • 1 bol ‘zeegroen’;
  • 1 bol oud roze;
  • 1 bol ‘nude’
  • Haaknaald 6

Beschrijving omslagdoek:

Haak met haaknaald 6 en 4 bollen Royal crème de omslagdoek in granietsteek. Op internet zijn verschillende patronen te vinden van de granietsteek. Ik heb een Engelse versie gebruikt.

-Advertise-
De rand:

Toer 1 en 2: Kleur mint.
Verder in de granietsteek (vaste, losse)
Toer 3: Kleur zeegroen.
Vasten, de hele toer. Bij de punt van de omslagdoek haken zoals bij de “granietsteek”, = vaste, 2 losse, vaste in dezelfde losse lus van de vorige toer. Ook aan het einde (bij de punten) weer haken zoals aangegeven bij het patroon van de granietsteek.
Toer 4: Kleur oudroze.’
granietsteek’, (vaste, losse)tot einde.
Toer 5: Kleur nude.
‘granietsteek’,(vaste, losse)tot einde.
Toer 6 en 7 Kleur ‘zeegroen’.
Vasten zoals bij toer 3.
Toer 8: Kleur mint.
Drie lossen(=1 stokje), 1 stokje, #2 steken overslaan, drie stokjes in volgende steek# Herhaal van #-# tot het einde.
In de punt van de omslagdoek haak je 1 stokje, 3 lossen, 1 Stokje en ga je weer verder.
(Ik kwam hier precies mooi uit en heb in de punt, naast de twee stokjes, aan beide kanten twee steken over kunnen slaan.:-))
Toer 9: Kleur ‘Nude’.
2 lossen(=eerste vaste), 1 vaste,# 1vaste in de ruimte tussen de ‘drie stokjes groepjes’ van de vorige toer, drie lossen.# Herhaal van #-# tot einde. Einde met twee vasten.
Toer 10: Kleur ‘oud Roze’.
3 lossen= stokje, 1 stokje. #drie stokjes in lossen boogje vorige toer.# Herhaal van #-3 tot einde.
Toer 11: Kleur ‘zeegroen’.
De gehele toer vasten haken.
 Voorbeeld franjes:

Beschrijving van de Franjes:

Gebruikte kleuren: Nude, mint, oud roze.
Neem van iedere kleur twee draadjes. Knip deze tot de gewenste lengte
(let op, de draadjes gaan nog door de helft, dit is dus de uiteindelijke lengte)
Trek met een haaknaald het ‘bosje draadjes’ tussen de ruimte van de ‘drie stokjes groepjes’ van toer tien. Trek de draadjes aan weerszijde gelijk. Ga aan 1 kant met je haaknaald door de draadjes en trek het hele bosje daar doorheen. Nu krijg je een mooie, platte ‘knoop’.

Zelf vind ik het mooi dat deze platte knoop aan de voorkant zit. Let dus op dat je weet welke kant je de omslagdoek wil dragen en welke kant van het knoopje je daar wilt zien.

Zorg dat de knoopjes overal gelijk geknoopt zijn.Eventueel kun je, zoals op de afbeelding, de draadjes nog een keer aan elkaar verbinden. Dit heb ik niet gedaan.

Geniet van dit leuke project! Ik vond het echt leuk werkje om te haken. De doek is lekker warm en ik draag hem met veel regelmaat!

Liefs!
Zusjeknus

Write A Comment

Pin It