Enige weken terug kreeg ik een e-mail van Diane, zij was al een tijdje op zoek naar een andere lampenkap omdat de vorige door veroudering was versleten. Ze was op Pinterest gaan zoeken en kwam mijn gehaakte lampenkap tegen. Deze vond zij zo mooi, dat ze mij benaderde of ik het zag zitten er één voor haar te maken! Hoewel ik er even over na moest denken, was ik er uiteindelijk snel over uit: dit wilde ik wel doen! De vrouw kwam enorm vriendelijk over en dat is gedurende dit proces zo gebleven. Zo zie je maar dat vriendelijkheid veel deuren opent! 

Grote lampenkap haken

Welnu, omdat ze liever een groter formaat wilde dan mijn versie – het blogbericht daarover kun je hier vinden- moest ik op zoek naar een lampen kap met een grotere diameter, haar voorkeur: 50 cm! Eigenlijk direct naar de kringloop geweest en daar wilde een vriendelijke man nog wel in het magazijn kijken wat hij nog had liggen: eentje van 55cm doorsnede! Dus dat ging lekker vlot!
Dat kwam in de buurt van de opdracht om deze lampenkap te haken!

-Advertise-


Garen inslaan

Omdat deze kap vele malen groter is, kon ik moeilijk inschatten hoeveel wol ik nodig had. Nou, dat zijn uiteindelijk 10 bollen geworden! Gelukkig een wikkel bewaard zodat ik -toen ik wol bij moest kopen- ook het juist kleurbad nummer had!

Garen vretend patroon

Tja, het patroon is dus een echte wol verslinder! Het haakt ook zwaar weg en ik deed ruim een uur om een toer met clusters te kunnen haken. Toch vond ik het erg leuk om te doen, vooral door het leuke resultaat! Door het minderen en dat ik ook in de rondte haakte, kwam een paar keer de clusters recht boven elkaar. Niet echt fraai, daarom wilde ik dit graag melden voor ik de kap zou verzenden. Diane maakte er absoluut geen punt van. Nu zou ik er zelf ook niet heel erg aan storen, maar als ervaren haakster irriteerde het mij wel!

Kap vastzetten

Wat ik ook erg spannend vond, was hoe ik bij deze lampenkap mijn haakwerk zou vastzetten. Bij mijn eigen kap, heb ik hem er als een hoesje omheen zitten en dat zit goed. Echter is mijn kap licht van kleur en deze zwart en laat daardoor geen licht door!
Uiteindelijk gewoon gaan knippen en de oude zwarte kap weggeknipt. Opnieuw het haakwerk gepast en bij de randen met vaste, vastgehaakt. Daarna ook nog met een steek helemaal rondom: die zit vel vast hihi

Verzenden

Ik heb de lamp nog zeker een week in huis op mijn eigen staande lamp gehad en grapte al naar mijn man: ‘zullen we hem zelf houden’. Dat zou ik natuurlijk nooit doen, want ik haakte hem voor een ander! Nou, nu is hij weg en aangekomen bij de koper! En die is er heel blij mee, gelukkig! Want ik vond het o zo spannend of zij het resultaat ook echt mooi vond. Als detail haakte ik uit het boek ‘Haken met Studio Hip en Stip deze ‘slinger’ met een leuke tag eraan en ‘bedankt’ erop gestempeld. Met jute touw deze eraan bevestigd. Dit is de link naar het boek ‘Haken met Studio Hip en Stip’:

Toen de klant betaalde, kreeg ik nog iets meer, dat vond ik zo lief en gaf mij toch die extra bevestiging: ze vind hem echt mooi!

-Advertise-Positieve ervaring

Al met al voor mij een zeer positieve ervaring om in opdracht te haken. De druk dat het voor een ander is hielp mij juist enorm om door te gaan en het tot een eindresultaat te brengen.
Haak jij ook weleens in opdracht? En zo ja: wat is jou ervaring?
Niet? Is dit een bewuste keuze? of zou je het ook wel willen doen?

Een fijn weekend voor jou!
Liefs,
Zusjeknus!

5 Comments

 1. Wat een mooie lampenkap is het geworden! Haken in opdracht doe ik ook wel eens, maar eigenlijk alleen maar kleinere projecten om het overzichtelijk te houden voor mijzelf en de levertijd dan ook niet te lang is. Wel heel leuk om te doen, vind ik.

 2. Een heel erg mooie kap geworden! Ja ik haak soms in opdracht, maar alleen voor bekenden. Het is zo leuk om iemand blij te maken😊

 3. Hoi Marijke, ik ben zomaar aanbeland op jou blog en wat een leuke haak dingetjes maak je! Ik heb een keer vier dames uitgenodigd om om een glazen windlicht te haken en dat ging gelukkig goed. Was voor mij ook de eerste keer maar de dames waren zeer tevreden met het resultaat. Ik ben op zoek naar een patroon om een lampenkap te haken en ik vind die van jou wel heel erg leuk. Compliment! Ik ga je volgen in de toekomst. Ik hoop dat je veel leuke haaksels laat zien!
  Groetjes Sylvia

  • Hoi Sylvia,

   Wat een super lief en leuk berichtje! En wat leuk om te lezen dat je zo’n gezellige haakavond hebt gehad met dit groepje dames!
   Het is ook zo’n fijne bezigheid he!
   En ik moet zeggen dat tot op heden alle vrouwen die ik ontmoet en die haken, allemaal van die fijne mensen zijn: zoveel positiviteit!
   Jou berichtje bevestigd dit beeld weer voor mij!

   Gezellig dat je hier ook ben komen aanwaaien, ik hoop dat je ook van mijn creaties kunt genieten!

   Lieve groet,
   Marijke

Write A Comment

Pin It