Als creatief persoon herken jij je misschien ook wel in het ‘noodzakelijk kwaad’ wat plannen heet. Nu weet ik ondertussen dat ik veel productiever en meer rust in mijn hoofd heb, wanneer ik bepaalde zaken opschrijf en op orde breng. Maar -dat doen we natuurlijk wel met fleur en kleur- Daarom dit artikel over ‘kleurrijk en creatief plannen’. 

-Advertise-


Kleurrijk en creatief plannen

Al vele jaren hou ik ervan om mijn agenda’s op te leuken. Op dit moment is het ‘bullet journal’ helemaal in. Ook erg leuk, maar wat mij betreft gaat daar iets teveel tijd in zitten. Echter kun je met de computer ook veel kanten op en daarin ook vele leuke dingetjes creëren en deze in een agenda plaatsen. Zo kun je via Pinterest eens zoeken op het woord ‘filofax’ en daar kun je al tal van leuke ideeën vinden om een agenda uit te breiden en op te fleuren met kleur en knipsels. Dit is de link naar een bord op mijn pinterest account waar je wat ideeën kunt opdoen voor ‘Filofax’.

Pinterest Zusjeknus ‘Filofax’

Enkele voorbeelden van mooie planners en de bol wol waar ik de omslagdoek van  maakte die je op de achtergrond ziet. Daarover binnenkort meer.

 

Haakoverzicht

Nu heb ik met haken dat ik nooit met één project bezig ben en helaas niet altijd alle details zorgvuldig heb bewaard die nodig zijn om na een paar weken weer verder te gaan met het haakproject. Het nadelig effect daarvan kun je bijvoorbeeld lezen in dit artikel:

Patroon gehaakt deken ‘Louisa’

Nu heb ik een ‘project planner’ gemaakt en daar kan ik leuk wat details opschrijven en hopelijk daardoor de belangrijke zaken als; de grote van mijn haaknaald, welk wol bad nummer de wol heeft gehad enz. kan opschrijven. Deze kun jij ook zo downloaden en printen -als jij dit leuk en handig vindt- Je kunt zelf je printerinstellingen aanpassen om zo het document op jou manier en met de juiste afmetingen af te drukken.

-Advertise-


PDF Planner

Plannertypje

Ben jij een planner? Of heb jij al gemakkelijk het overzicht en daardoor minder behoefte aan een ‘organizer’ of andere manieren om je leven wat op orde te houden?
En heb jij misschien tips voor mij en/of andere lezers? Laat het weten in de reacties!

Liefs,
Zusjeknus

 

3 Comments

 1. Ontzettend leuk! Ben altijd wel op zoek naar planner inspiratie. Ik schrijf alles altijd in een notitieboekje, zal binnenkort wel een foto delen op IG 🙂 Ik ga jouw planner ook zeker uitproberen! Liefs,
  Marjolein

 2. Hoi hoi,

  Zo’n planner is inderdaad heel erg makkelijk!! 🙂 ziet er netjes en duidelijk uit!! Ik gebruik een ringband notitieboek waarbij ik al mijn projecten bij houd. (Lang niet zo overzichtelijk als dit maar werkt wel :p) Met naam, garen maar ook met ruimte om het patroon te tekenen of te noteren waar het vandaan komt.

  • Klinkt super netjes Lisanne! Volgens mij niet minder overzichtelijk dan dat van mij 🙂
   Heerlijk als je het gewoon kunt opzoeken i.p.v. te gokken welke naald enz. je ook alweer had gebruikt 🙂

Write A Comment

Pin It