Heb je het al gehoord? Het laatste boek van CreJJtion @Maaike van Koert, ‘9 months to crochet’, is nu ook in het Nederlands verkrijgbaar onder de titel: ‘verwachtingsvol haken’! En ik mocht de eer hebben 1 van de eerste Nederlandse exemplaren te ontvangen!
Een paar weken geleden kreeg ik een e-mail van Maaike, de ontwerper van de patronen uit dit boek, of ik ook wilde komen. Nou en of ik dat wil! Daar moest ik geen seconde over na denken! 

Den Bosch

Afgelopen dinsdag om 10:00 was het zover! In Den Bosch in het baby en kinderwinkeltje van ‘moeders mooiste’ werd het feestje gevierd! Deze locatie was zeer toepasselijk: het boek is gericht op het verwachten van een klein kindje en de patronen passen bij deze bijzondere periode.
Het pand waar ‘moeders mooiste’ zijn winkel heeft, is prachtig en sfeervol ingericht! Als je in de buurt bent: loop daar zeker even naar binnen! Naast baby en kinderkleding hebben ze ook allerhande snuisterijen! Van bedjes tot lampen, van rompertjes tot jurkjes, van lepeltjes voor de eerste hapjes, tot broodtrommeltjes voor de eerste schooldag! Nadat we kennis hebben gemaakt, werden we naar een prachtige gedekte tafel gebracht: deze stond vol met prachtige servies, het gaf het gevoel van Delfts blauw, maar dan in een nieuw jasje: prachtig! Voor iedereen stond er een kaartje met de naam erop. Aan de ene zijde de Instagram naam (@zusjeknus) en aan de andere zijde je roepnaam (Marijke) Over het prachtige handschrift heb ik mij verwonderd: wat kunnen sommige mensen toch sierlijk schrijven!

 

 

Klein en Knus

Maaike nodigde ons uit aan tafel en we kregen koffie en thee aangeboden…met het gebak (jumjum!) Maaike vertelde ons over de reden voor deze manier van boek presenteren: ‘Ze wilde het eens anders doen’. Haar andere twee boeken heeft ze nog wat groots aangepakt, maar deze keer wilde ze het intiemer: zodat ze ook echt de uitgenodigde mensen kon spreken. Misschien dat dit de sfeer ook direct zo ontspannen en gezellige maakte! Met zo’n 12 vrouw zaten we om een tafel! Het prachtige servies en de grote Bosche bol…het was een heus thee kransje, zo één waar je als kind alleen maar van kunt dromen!

-Verwachtingsvol haken-

Haak werk

Maaike heeft ons verteld hoe haar boek tot stand is gekomen en laat de mooi gehaakte werkjes zien: we kunnen ze allemaal live bekijken, voelen, er vragen over stellen!
We kregen het boek en kregen een prachtige haaknaald en mochten wel 6 prachtige bolletjes Durable garen uitkiezen in de kleur die wij wenste. Ik ben voor 4 roze en 2 beige gegaan 🙂

Het was echt genieten! Verschillende mensen die ik via Instagram al volgde, kon ik nu in het echt ontmoeten. En soms bleek de wereld wel heel klein: twee bleken niet eens zo ver bij mij vandaan te wonen!

Lunch

Om 11:30 kregen we een lichte lunch met schattige salades in glaasjes en een heerlijk broodje!

Na de lunch kon ik rustig Maaike bedanken en haar een klein presentje gegeven: ik haakte een zakje en stopte er chocolade in en kocht een bos met roosjes. In het haak boek krabbelde Maaike nog een lief berichtje.
Met veel plezier kijk ik terug op deze heerlijk morgen! Hoewel ik mijn camera bij mij had, durfde ik dat grote ding er niet bij te pakken. Daar heb ik nu spijt van: ik had veel meer foto’s moeten maken..!
Wie weet, krijg ik meer van deze kansen: dan maak het mij niet uit en haal ik hem gewoon uit mijn tas

 Goody bag

Met een goed gevulde tas vol met gekregen spulletjes ging ik naar huis! En nu ben ik natuurlijk begonnen met haken uit het gekregen boek, met het gekregen garen en de gekregen haaknaald
😉
Ben je nu ook enthousiast geworden en wil je dit boek ook? Hier is de LINK zodat je er ook één kunt bestellen, vanaf 3 Juni dan… dus nog één nachtje slapen!
Voor de website van Maaike:

Wil jij het boek ook aanschaffen? Als je zelf niet meer van die hele kleintjes hebt:
Er staan ook genoeg leuke ‘cadeautjes’ in 🙂

De komende week zal ik een nieuw patroon online zetten, dit in samenwerking met de Kreafabriek! Ben je benieuwd? Hou dan mijn blog, of de andere sociale media, in de gaten 🙂

Liefs,

Zusjeknus!

Write A Comment

Pin It